Köksal: 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, doktorların kutsal ve zor bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

Vekil Haberleri 13.03.2020, 16:36
Köksal: 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

DOKTORLARIMIZ, TÜRKİYE’NİN TARİHİNDE ÖNEMLİ BİR ROL OYNAMIŞTIR
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, doktorluk mesleğinin zorluğuna dikkat çeken Milletvekili Köksal, "Doktorlarımız, zor bir görevi yerine getirmek için canla başla çalışıyorlar. Doktorlarımız Türkiye'nin tarihinde önemli bir rol oynamıştır. Tıbbiyeli Hikmet, İstiklal Mücadelesi'nde ön sırada yer almış, tam bağımsızlık taraftarı tutumuyla takdir toplamıştır. 1911'den bu yana Anadolu insanının savaştığı cephelerin gerisinde hep hekimler vardır." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK HİÇBİR ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ...
Köksal, 14 Mart'ın, Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edildiğini belirterek, "Türkiye'de bugün tıp eğitiminin ne durumda olduğunu ayrıntıları ile anlatmaya gerek yok. Hastanelerdeki sistem, istatistik verilerine dönüşmüş durumda. Bütün bu hengamenin içinde sağlık çalışanlarının sosyal hakları da gözden kaçırılıyor. Sağlık camiasının hakları savunulmalı. Hastanelerdeki sağlık çalışanları hükümet partisinin referansıyla işe alınmamalı. Günümüzde de hekimlere yönelik şiddet, zaman zaman artmaktadır. Başta hekimler olmak üzere sağlık çalışanlarına yönelik hiçbir şiddeti kabul etmediğimizi bir kez daha hatırlatarak, bu duygu ve düşüncelerle bütün doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Yorumlar (0)