"KIRŞEHİR'DE ARTIK BÜYÜK BİR KRİZ HALİNİ ALAN DOKTOR AÇIĞINI TBMM'DE GÜNDEME "

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN, Kırşehir'de ciddi bir kriz halini alan doktor açığına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir dizi konuşma yaptı ve iktidara seslenerek sert eleştirilerde bulundu.

Vekil Haberleri 20.04.2022, 16:45
"KIRŞEHİR'DE ARTIK BÜYÜK BİR KRİZ HALİNİ ALAN DOKTOR AÇIĞINI TBMM'DE GÜNDEME "

 İLHAN konuşmasında ilk olarak şunlara yer verdi: "Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlüdür ve bu, devletin Anayasa'daki asli vazifelerindendir. Zira, devlet; Türk devlet geleneğinde de süregelen bin yıllar içinde bu durum "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." ifadesiyle somutlaştırılmıştır."

İLHAN: "KIRŞEHİR'DEKİ DOKTOR AÇIĞI TELAFİ EDİLEMEYECEK BOYUTLARDA!"

İLHAN, ciddi ve büyük bir sorun olan Kırşehir'deki doktor açığı konusunun üstüne gidilmesi ve önemsenmesi gerektiğine vurgu yaparak vatandaşların mağduriyetlerinin ivedilikle giderilmesi hususunun altını çizdi ve şu sözlerle eleştirilerini sürdürdü: "Bakınız, buradan defalarca söylememize rağmen hâlâ Kırşehir tek hastane ve çok büyük bir doktor açığıyla sağlık sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızın pandemi boyunca olan fedakârlıklarını ve gayretlerini takdir ediyoruz. Ancak Kırşehir'de telafi edilemeyecek düzeyde çok büyük doktor açığı bulunmaktadır."

TÜM EKSİK BRANŞLARDAKİ DOKTOR AÇIĞI BİR AN ÖNCE KAPATILMALI.

CHP Milletvekili İLHAN, Kırşehir'de çok sayıda branşta doktor açığının yer aldığına dikkat çekerek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan Hükûmet yetkililerine tekrar sesleniyorum: Bir an önce göğüs cerrahı, plastik cerrah, çocuk cerrahı, kadın doğum, kardiyoloji, nefroloji, endokrinoloji ve diğer alanlardaki doktor açığı kapatılmalı çünkü süregelen ekonomik krizler altında ezilen vatandaşlarımız başka illere tedavi olmaya gitmek zorunda kalmasınlar."

KONUŞMA

(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

METİN İLHAN (Kırşehir) - Teşekkür ederim Başkanım. Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlüdür ve bu, devletin Anayasa'daki asli vazifelerindendir. Zira, devlet; Türk devlet geleneğinde de süregelen bin yıllar içinde bu durum "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." ifadesiyle somutlaştırılmıştır. Bakınız, buradan defalarca söylememize rağmen hâlâ Kırşehir tek hastane ve çok büyük bir doktor açığıyla sağlık sorunlarını çözmeye çalışmaktadır. Başta doktorlarımız olmak üzere sağlık çalışanlarımızın pandemi boyunca olan fedakârlıklarını ve gayretlerini takdir ediyoruz. Ancak Kırşehir'de telafi edilemeyecek düzeyde çok büyük doktor açığı bulunmaktadır. Buradan Hükûmet yetkililerine tekrar sesleniyorum: Bir an önce göğüs cerrahı, plastik cerrah, çocuk cerrahı, kadın doğum, kardiyoloji, nefroloji, endokrinoloji ve diğer alanlardaki doktor açığı kapatılmalı çünkü süregelen ekonomik krizler altında ezilen vatandaşlarımız başka illere tedavi olmaya gitmek zorunda kalmasınlar. Teşekkür ederim.

Yorumlar (0)