Kırmızı Koltuk Tartışması Meclis Gündeminde

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yeni Adana Stadyumu’ndaki kırmızı koltuk tartışmasını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Diğer tüm şehir stadyumları, şehrin takım renkleriyle bürünmüşken Adana’da kırmızı renkteki ısrar nedendir?” diye sordu. Bulut, yanlıştan dönülmesini ve taraftarların sesine kulak verilmesini istedi.

Vekil Haberleri 27.04.2020, 10:27
Kırmızı Koltuk Tartışması Meclis Gündeminde

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Yeni Adana Stadyumu’ndaki kırmızı koltuk tartışmasını Meclis gündemine taşıdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Bulut, Adana'da 2014 yılında yapımına başlanan 33 bin kişilik yeni stadyumda koltuk montajı ve saha drenaj çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

TAKIMLARIMIZIN RENKLERİYLE UYUMSUZ

Bulut, 2014 yılında inşaatına başlanan ve yapımı yılan hikayesine dönen; önce 2016 yılında, daha sonra 2018 yılında, son olarak da 2020 yılında hizmete gireceği belirtilen stadyuma monte edilmek istenen kırmızı koltukların şehirde yeni bir tartışma başlattığını bildirdi. Bulut, “Diğer tüm şehir stadyumları, şehrin takım renkleriyle bürünmüşken monte edilmek istenen kırmızı koltuklar TFF 1.Lig'de mücadele eden ve yeniz sezonda maçlarını bu statta oynayacak Adana Demirspor ve Adanaspor’un renkleriyle uyumsuzdur” dedi.

KIRMIZI KOLTUĞA HAYIR

Adanalı’ların sosyal medyada 'kırmızıkoltugahayır' başlık etiketiyle protesto başlattığını belirten Bulut, Adanalı taraftarların yanlıştan bir an önce dönülmesini şehrin iki takımının renklerinin stat koltuklarına verilmesini istediğini ifade etti.

BAKAN’A SORULAR

Adana’nın sesine kulak verilmesini isteyen Bulut, Bakan Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

-Adana Stadyumu’nda koltukların kırmızı yapılmak istenmesinin gerekçesi nedir?

-Adana Stadyumu’na kırmızı koltuk konmasına kim ya da kimler karar vermiştir?

-Adana takımlarının rengi ortadayken, Adanalı’ların sesine kulak verip bu yanlış karardan dönülecek midir?

-Diğer tüm şehir stadyumları, şehrin takım renkleriyle bürünmüşken kırmızı renkteki ısrar nedendir?

Yorumlar (0)