Kırka ETİ Maden Bor Tesislerindeki mülakat skandalı büyüyor

Eskişehir Seyitgazi’deki Eti Maden Bor Tesislerinde seçim öncesinde yaşanan mülakat krizi, seçim sonrasında bir kat daha büyüdü. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, daha önce Ferdi Çakmak’ın 23 kez, Kurtuluş Hoş’un 18 kez, Özcan Koyun’un ise 7. kez mülakata girdiğini ve kazanamadığını anımsattı.

Vekil Haberleri 28.04.2019, 13:45
Kırka ETİ Maden Bor Tesislerindeki mülakat skandalı büyüyor

Seçim öncesinde düzenlenen mülakatın sonuçlarının seçim sonrasında açıklandığını belirten Çakırözer, “Ferdi Çakmak, Kurtuluş Hoş ve Özcan Koyun mülakata tekrar girdiler. Çakmak, Hoş ve Koyun yine elendi. Tek gerekçe yine muhalif olmaları. Daha önce de defalarca söyledik. İş, aş, ekmek meselesini siyasete kurban etmeyin dedik. Artık yeter bu ayrımcılığa son verin, bu insanların ekmekleri daha fazla oynamayın” dedi.

Eskişehir Seyitgazi’deki Kırka Eti Maden Bor Tesisleri’nde yaşanan mülakat skandalı seçimlerin ardından daha da derinleşti. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eti Maden Bor Tesisleri’nin kuruluş aşamasında toprakları kamulaştırılanlara işe alımlarında öncelik verildiğini anımsatan Çakırözer, “Ancak işe alımda öncelik hakkı olan birçok işçi partizanca bir bakış açısı ile elendi. Daha önce yapılan mülakatlarda Ferdi Çakmak tam 23 kez, Kurtuluş Hoş tam 18 kez, Özcan Koyun ise tam 7 kez elenmişti. Tek gerekçesi ise CHP’li olmalarıydı. Biz, bu insanların haklarına girilmemesi gerektiğini başta Meclis olmak tüm platformlarda dile getirdik” dedi.

HAKLARI YİNE YENDİ

Kırka Bor Tesisleri’nde 7-15 Mart’ta tekrar mülakat düzenlendiğini anımsatan Çakırözer, “Mülakat sonuçlarının 31 Mart yerel seçimlerinin ardından açıklanacağı duyuruldu. Bu kararın seçim öncesinde ailelere siyasi baskı anlamına geleceği konusunda da uyardık. Ama çağrılarımıza kulak tıkandı ve mülakat sonuçları hafta sonunda açıklandı. 48 kişi sözlü sınavı kazandı, 48 kişi de yedek listelerine girdi. Onlar için hayırlı olsun. Ama bizim korktuğumuz oldu. İşe alımlarda, arazileri kamulaştırıldığı için öncelik hakkı olan ve daha önce defalarca bu hakları verilmeyen insanlar yine elendi. Bu insanların hakları yine yendi” dedi.

BU YAPILAN ZULÜMDÜR

Çakırözer, “Ferdi Çakmak 24. kez, Kurtuluş Hoş 19. kez, Özcan Koyun ise 8. kez elendi. Bu yapılan bu insanlara zulümdür. Elenmelerinin tek gerekçesi, daha önce de olduğu gibi bu insanların muhalif olmaları. Bir tek onlar da değil. Süleyman Şakar, Yüksel Bütün ve Metin Duru gibi onlarca kardeşimiz yine elendiler. Bir işçi 24 kez elenir mi? Nedir bunun gerekçesi?” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Çakırözer, “Daha önce de defalarca söyledik. İş, aş, ekmek meselesini siyasete kurban etmeyin dedik. Artık yeter, bu ayrımcılığa son verin, bu insanların ekmekleri ile daha fazla oynamayın. Ekmek peşinde koşun insanların hayat mücadelelerini siyasi çıkarlarınıza alet etmeyin. Artık bu insanların haklarına girmeyin. Bu konunun takipçisi olmayı, Kırka’daki insanların haklarını alıncaya, mülakatların siyasete alet edilmesinden vazgeçinceye kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)