Kim 'Otoyolun' Afyon'dan geçmemesi yönünde görüş bildirdi?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Bakanlıktan "Afyonkarahisar-İzmir Otoyolu" hakkındaki sorusuna verilen cevapta "Otoyolun Afyon"dan geçmeyeceğinin bildirildiğini konu hakkında ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşlerin alındığının ifade edildiğini söyledi.

Vekil Haberleri 26.11.2018, 16:10 26.11.2018, 16:10
Kim 'Otoyolun' Afyon'dan geçmemesi yönünde görüş bildirdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal'ın Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gündeme getirerek Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a sorduğu "Ankara-İzmir karayolunun söz verildiği halde neden Afyonkarahisar’dan geçirilmediği" sorusuna Bakanlıktan cevap geldi.

 

OTOYOLUN MUTLAKA AFYONKARAHİSAR'DAN GEÇECEĞİ BEYAN EDİLMİŞTİ..!

Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında 2009 yılından beri Afyonkarahisar kamuoyunu meşgul eden Afyonkarahisar-İzmir otoyolunun söz verildiği halde neden Afyonkarahisar'dan geçirilmediğini gündeme getiren Milletvekili Köksal Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'a konuyla ilgili olarak şu soruları yöneltmişti:

"Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunda da bu husus yer almıştır. Ancak, 2009 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım "Afyon'u ihmal etmeyeceğiz, mutlaka Afyon'dan geçecek." demiştir. Yine 2015 yılında Afyonkarahisar'ı ziyaret eden dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da bu projeyle ilgili "Otoyolun Afyon'dan uzak bir mesafeden geçeceği şeklindeki serzenişlere, Afyonlu hemşehrilerimizin taleplerine, isteklerine, ısrarlarına, sözlerine kulak vereceğiz." diyerek projenin mutlaka Afyon'dan geçirileceğini beyan etmiştir. 2009 yılında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda konu masaya yatırılmış ve Afyon'dan otoyolun geçmemesi durumunda Afyon ekonomisinin ciddi anlamda zarar göreceği belirtilmiştir. Şu anda bütün Afyonlu hemşehrilerimiz, iş insanları, sanayiciler, küçük ve orta ölçekli işletmeler, esnaflarımız, kısacası Afyonkarahisar'da yaşayan bütün hemşehrilerimiz bu otoyolun Afyonkarahisar'dan geçmesini ve dönemin bakanlarının vermiş oldukları sözlerin tutulmasını bekliyor. Planlanan bu otoyola ulaşmak için ayrıca Afyonlu hemşehrilerimizin 70 kilometre daha fazla yol gideceği gibi bir durum da ortada varken neden Afyonkarahisar'a verilen bu söz tutulmamıştır? Her seçim döneminde "Bütün yollar Afyonkarahisar'a çıkar." denildiği hâlde bu sözler niçin yerine getirilmemiştir?"

BAKANLIK: ÇED RAPORU ALINDI, AFYON'DAN GEÇMEMESİ YÖNÜNDE GÖRÜŞ BİLDİRİLDİ

Milletvekili Köksal Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından kendisine verilen cevapta, "Ankara-İzmir Otoyolu"nun Afyonkarahisar'dan geçmeyeceği konu hakkında ÇED raporu alındığı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşlerinin alındığının kaydedildiğini ifade etti.

KİM AFYON'DAN GEÇMEMESİ İÇİN GÖRÜŞ BİLDİRDİ?

"Ankara-İzmir Otoyolu"nun Afyonkarahisar'dan geçmemesi yönünde kimin görüş bildirdiğini soran Köksal, "Bakan Turan cevabında konuyla ilgili ÇED raporu alınarak ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşlerinin alındığını belirtiyor. Peki "Ankara-İzmir Otoyolu"nun Afyonkarahisar'dan geçmemesi yönünde kim görüş bildirdi" diye sordu?

Yorumlar (0)