"KIDEM TAZMİNATINA GÖZ DİKTİLER, İŞSİZLİK FONUNU İŞVERENE KULLANDILAR!"

Gaziantep Milletvekili, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi İrfan KAPLAN, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için bir kutlama mesajı yayınladı. Kaplan, yazılı açıklamasında emeğin en yüce değer olduğunu vurgulayarak, “Emeğin ve emekçinin hak ettiği önce can güvenliği, sonra iş güvenliği ve insanca yaşayacak bir ücret olmalıdır, ne yazık ki bizim ülkemizde her şey tam tersi” dedi.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 12:12
"KIDEM TAZMİNATINA GÖZ DİKTİLER, İŞSİZLİK FONUNU İŞVERENE KULLANDILAR!"

Kaplan, Vatandaşın yıllarca alın teri dökerek, geleceği için çalıştığı Kıdem Tazminatına dahi göz diktiler. Adına “reform paketi” dedikleri paket işçinin ve emekçinin çöküş fermanıdır. İşçinin emekçinin Kıdem Tazminatı hakkı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim kırmızı çizgimizdir, bu hakkın çiğnenmesine asla izin vermeyiz. Bir diğer konu İşsizlik Fonu. Ülkemizde neredeyse 4 milyona yakın işsiz var. Geçen yıl 34.6 milyar lira gelir elde eden İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işsizlere 5.8 milyar lira ödenirken, işverene yapılan ödemelerin toplamı 17.4 milyar liraya ulaştı. AKP, İşsizlik Fonu’nu işsize yardıma değil, işverene kaynak olarak kullanılıyor. ” diye ifade etti.

SERMAYEDEN DEĞİL, İŞÇİNİN EMEĞİNDEN YANA OLMAK!

Kaplan, yazılı açıklamasının devamında şunları söyledi: “Emek en yüce değer. Alın teriyle, emeğiyle çalışan, üreten işçilerimiz ve onların haklarını savunmak; yaşam koşullarını düzeltmek en temel görevimiz. Bugün bir işçi 12- 14 saat çalıştırılıyor. Çoğu ne mesai ücreti alabiliyor ne de hakkı olan izinlerini kullanabiliyor. Hakkını aramak istese “kapı burda” diye işaret edecek yüzbinlerce “patron” hali hazırda bekliyor. Mobing had safhada, artan işsizlik ve ekonomik krizi işçiye emekçiye karşı kullanan patronlar; emek hırsızlığından yana sınır tanımıyor” dedi.

KIDEM TAZMİNATINA GÖZ DİKTİLER, İŞSİZLİK FONUNU İŞVERENE KULLANDILAR!

Kaplan, Vatandaşın yıllarca alın teri dökerek, geleceği için çalıştığı Kıdem Tazminatına dahi göz diktiler. Adına “reform paketi” dedikleri paket işçinin ve emekçinin çöküş fermanıdır. İşçinin emekçinin Kıdem Tazminatı hakkı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim kırmızı çizgimizdir, bu hakkın çiğnenmesine asla izin vermeyiz. Bir diğer konu İşsizlik Fonu. Ülkemizde neredeyse 8 milyona yakın işsiz var. Geçen yıl 34.6 milyar lira gelir elde eden İşsizlik Sigortası Fonu’ndan işsizlere 5.8 milyar lira ödenirken, işverene yapılan ödemelerin toplamı 17.4 milyar liraya ulaştı. AKP, İşsizlik Fonu’nu işsize yardıma değil, işverene kaynak olarak kullanılıyor. ” diye ifade etti.

1 MAYIS’IN BAYRAM GİBİ KUTLANACAĞI GÜNLER İÇİN MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK!

Kaplan yazılı açıklamasının devamında, “Ülkemizde, emeğin sömürülmediği, iş kazaları ve cinayetlerinin ‘fıtrat ve kader’ olarak görülmediği, ağır çalışma koşulları ve düşük ücretle işçinin emeğinin sınanmadığı, insanca yaşam, eşit ve adaletli bir şekilde emeği en kutsal değer gören bir anlayış umudu, özlemi ve mücadelesiyle alın terinin hakkını veren tüm emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak eşit, adaletli, insanca yaşam koşullarıyla; ayrımcılık ve emek sömürüsünün olmayacağı bir düzen için her türlü mücadeleyi vereceğimize; her zaman hak, hukuk ve adaletten yana olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Yorumlar (0)