KEMAL ZEYBEK:KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Samsun İli Salıpazarı İlçesi Avut köyünde geleneksel olarak düzenlenen HIDIRELLEZ şenliğinde yaptığı konuşmada; “Asırlardır bu coğrafyada geleneklerini yaşatan Atalarımız sayesinde kültürü gelecek kuşaklara yaşatarak bırakmış olacağız.

Vekil Haberleri 05.05.2019, 20:00
KEMAL ZEYBEK:KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ

köyünde geleneksel olarak düzenlenen HIDIRELLEZ şenliğinde yaptığı konuşmada; “Asırlardır bu coğrafyada geleneklerini yaşatan Atalarımız sayesinde kültürü gelecek kuşaklara yaşatarak bırakmış olacağız. Gelenek, görenek ve inançlarımıza göre; kışın soğuklarının gidişi, yazın ve sıcak havanın gelişini simgeleyen, Hızır ve İlyas’ın yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen, geleneksel Hıdırellez bayramı üretime başlamanın habercisidir”.

DAYANIŞMANIZI KUVVETLENDİRİN

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Sevgili canlar, Avut köyüne yakın ve uzaktan gelen misafirlerin buraya gelişinin en önemli nedeni; kültürümüze olan bağlılıktır. Anadolu’muzda asırlardır yaşatılmış gelenek, görenek ve kültürümüzün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması önemli sorumluğumuzdur.  Kültürümüzün geliştirilmesi, geleceğe aktarılması için birlik olacağız. Atalarımızın asırlardır sürdürdüğü geleneği önemsiyor ve kültürümüzün gelecek kuşaklara taşınması için elimizden gelen her türlü dayanışmayı yapmalıyız”.

  Zeybek; “Ekonomik sebeplerle büyük kentlere göçmüş ve oralarda doğmuş insanların kültürlerini yaşamak, yakınlarını görmek için Hıdırellez etkinliklerinde Avut köyüne geldiklerini görüyoruz.  Hıdırellez bayramı; Avut köyü, çevre halkı için dayanışma, kaynaşma ve kültürünü yaşatmak, geleceğe aktarmak için önemli bir gündür. Bu kültürde insanlar “İncinsen de incitme” Hacı Bektaş-ı Velinin sözünü kendilerine rehber edinmişlerdir. İnsan olarak doğmuş, tüm canlıların varlığı sevgisi, yaşamımızı güçlendirmektedir. 

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Kültürümüzün yaygınlaştırılarak geleceğe aktarılması, kardeşlik ve dayanışma bağlarımızı kuvvetlendirmek, doğrudan güzelden yana onurlu duruşlu insan olmanın gereğine inanıyorum. Sizlerin bunları en iyi yapmaya çalıştığınızı görmek mutluluğumuzdur. Avut köyü Hıdırellez etkinliğine katılan herkesin bu anlamlı gününü kutluyor ve gönüllerince eğlenmelerini diliyorum. Ürünlerinizin bol, kazancınızın bereketli olduğu bir yıl temenni ediyorum dedi”.

 

 

Yorumlar (0)