KEMAL ZEYBEK:ESNAF KEPENK KAPATIYOR!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun’un en işlek caddelerinde bir zamanlar dükkân bulmak imkânsızken, son aylarda boş dükkânlar çoğaldı.Samsun’un en işlek caddeleri olan; Çiftlik, Mecidiye ve saat hane meydanı etrafında işyerlerinin kapanmasıyla kiralık ilanlarının çoğalması esnafın durumunu ifade etmektedir.

Vekil Haberleri 11.07.2019, 13:28
KEMAL ZEYBEK:ESNAF KEPENK KAPATIYOR!

Zeybek; 2018 Ocak Mayıs dönemi ile 2019 Ocak Mayıs dönemi karşılaştırmasında; Samsun da işyeri açma oranlarında Türkiye ortalamasını altında kalırken, işyeri kapatma oranlarında ise; Türkiye ortalamasının iki katından daha fazla işyerinin kapandığını görüyoruz.Krizin etkilerinin ülkemizin her tarafında hissedilmesiyle birlikte; Samsun da krizin etkilerinin daha fazla hissedilmesi dikkat çekicidir.

ESNAFA KREDİ KOLAYLIKLARI SAĞLANMALIDIR!

        CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Esnafın durumu çok sıkıntılı      olması nedeniyle; kredi olanakları yaratılarak esnaf ve sanatkârlara gerekli destekler verilmelidir. Gerekli desteklerin verilmemesi durumda; Esnaf ve sanatkârları zor günler beklemektedir.

    Zeybek; Oda temsilcileri ve esnaflarla yaptığımız sohbetlerde ise; gerçek durumun görünenden daha kötü olduğunu, birçok esnaf ve sanatkârın işyeri ve ev kirasını ödemekte zorlandığını, borçlarını ise yine borçla ödeme yoluna gittiklerini ifade etmektedirler. Esnaf ve sanatkârlar iş bulabilsek iş yerimizi hemen kapacağız, iş bulamadığımız için buralarda oyalanıyoruz! Yetkililer sesimizi duysun, halimizi görsün! Borçları nedeniyle intihar eden yurttaşlarımız oldu. ülkemizi yönetenler bilsin! Artık bıçak kemiğe dayanmıştır, devlet gereğini yapsın diye konuşmaktadırlar.

  Zeybek; tüm bu olumsuz koşullara rağmen; sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârların vermiş olduğu iş mücadelesi her türlü takdirin üstündedir. Toplumun kendini rahat hissettiği demokratik yönetim, özgürlükler sağlanmalı, herkes için adalet hissettirilmelidir. Tek adam yönetimi, kararları ekonominin ve toplumsal yaşamı olumsuz etkilemiştir. TBMM deki tek adam adına kararlar, Kanunlar çıkarıldığı müddetçe ekonominin ve insan yaşamının daha bozulduğu bir ülke durumundan mutlaka çıkmalıyız.

Yorumlar (0)