KEMAL ZEYBEK:1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI KUTLU OLSUN

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 1 Mayıs Dünya işçilerinin, emekçilerinin birlik olma ve dayanışma günüdür.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 12:41 30.04.2019, 13:10
KEMAL ZEYBEK:1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI KUTLU OLSUN

   Zeybek;  Dünyada kapitalizmin acımasızlığı çalışma koşullarının ağırlığı, zor şartlar altında çalışanların verimlilikleri düşmekteydi. Olumsuz ve ağır çalışma koşulları altında yaşam mücadelesi veren emekçilerin uzun mücadelesi sonunda; çalışma koşulları belli ölçütlere bağlanarak sosyal hakları da geliştirilmiştir. 1Mayıs Dünya Emekçilerinin ortaklaşa kutladığı; Emek ve Dayanışma Bayramıdır.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLERİN GÜVENCESİDİR

        CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; İşçilerin, emekçilerin insanca yaşam koşullarında çalışmak, sosyal haklara ve özgürlüklere kavuşmaları; işçilerin uluslararası birliğini savunan, birlikte mücadeleyi hedefleyen çalışmalar sonunda sağlanmıştır.

 Sanayi ve kapitalizmin gelişmesine bağlı olarak 1800 yılların başında işçiler; çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için; örgütlü mücadele sonucunda işçiler bir takım sosyal haklar ve özgürlüklere sahip olmuşlardır. Örgütlü mücadelenin sonucunda; dünyada çalışma şartlarını ve işçi haklarını düzenleyen yasalar çıkartılmıştır.

  Zeybek;  Emek dayanışmasının birliğini bozmak, gücünü zayıflatmak ve direncini kırmak için; Dünyanın değişik ülkelerinde işçilere saldırıların yanında, sendika başkanlarına, işçi önderlerine idam cezalarının verilmesi ve infazların gerçekleşmesi, saldırılar sonucunda birçok işçinin, emekçinin yaşamını kaybetmesi; işçilerin dayanışma gücünü kıramamıştır. İşçiler, emekçiler üretimden gelen güçlerini kullanarak; iyi çalışma koşullarının yanında ekonomik, demokratik kazanımlar sağlamışlardır.

İŞ KAZALARI VE İŞÇİLERE SALDIRILAR SON BULSUN

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Emek, Demokrasi ve Özgürlük taleplerine dünyada olduğu gibi ülkemizde de saldırlar olmaktadır. 1977 yılında Taksim meydanında bayramlarını kutlayan işçilerimize yapılan saldırıda 37 işçimizin hayatını kaybetmesi, faillerin bulunamamış ve olayın aydınlatılmamış olması düşündürücüdür.

   Her yıl 1 Mayıs kutlama alanlarının tartışılması, miting alanlarında çalışanların daha iyi yaşam hakkı taleplerini haykırmalarına kısıtlı izin verilmesi, çalışanların özgürlük sesleri devlet düşmanlığı gibi gösterilip şiddet ve baskı uygulamalarında sermaye- iktidar işbirliği son bulmalıdır. Demokratik yaşam ortamı üretimde kalite ve verimliliği artıracaktır.

   Zeybek; Emek örgütlerinin, ekonomik, demokratik taleplerini uygar yöntemlerle ifade etmelerini önemsiyoruz, emekçilerin güncellenen taleplerini demokratik yollarla, özgürlükler içerisinde ifade etmelerini anlamlı ve doğru buluyoruz. Dil, din, renk, cinsiyet ve kültür farkı gözetmeksizin emekleri ile yaşamlarını sürdürenlerin; 1Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlu olsun.

Yorumlar (0)