KEMAL ZEYBEK: YERLİ ÜRETİCİ Mİ? YABANCI ÜRETİCİ Mİ? DESTEĞİNİZ KİME!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ülkemizde son on yıldır eti dışardan ithal etmekteyiz ve bunun sonucunda çok miktarda dövizin yurt dışına çıkmasına sebep olmaktayız. Tarım ve Hayvancılığa gerekli desteklerin verildiği yıllarda, dünyada ürettikleri ihtiyaçlarını karşılayan ülkeler arasında yer alan ülkemiz, günümüzde birçok ürünü dışarıdan ithal eder duruma düşürülmüştür.

Vekil Haberleri 27.11.2018, 10:16 27.11.2018, 10:16
KEMAL ZEYBEK: YERLİ ÜRETİCİ Mİ? YABANCI ÜRETİCİ Mİ? DESTEĞİNİZ KİME!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ülkemizde, insanlarımız et ihtiyacını ağırlıklı olarak kümes hayvanlarından karşılamaktadır. Kırmızı et tüketiminde artış olmadığını, üretimde yeterli sayıda hayvan beslenilmemesi sonucu; kırmızı et ihtiyacını karşılayabilmek için iktidarın işin kolayını seçerek ithalata yöneldiğini görüyoruz. Bütün ihtiyaçların ithalat yolu ile çözümlenmeye çalışılması, yabancı ülke üreticilerini desteklemek demektir.

İTHALAT YERİNE ÜRETİCİLER DESTEKLENMELİ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Et, süt ihtiyacımızın karşılanabilmesi ve sorunu kalıcı olarak çözmek, dışarıya bağımlılığımızı bitirmek için; Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan üreticilerine gerekli destekler verilmelidir. İthalata ayrılan kaynaklar yerli üreticinin desteklenmesinde kullanılsın ve sorun kalıcı olarak çözümlensin.

Üretici ve besicilerin, yapmış oldukları işlerden kar etmeleri sağlanmalıdır. Üretici ve besici ürününü piyasaya çıkaracağı zamanlarda iktidarın ithalat yolu ile fiyatları düşürmesi ve üreticinin zarar ettirilmesi, bu işi bırakın ben dışarıdan getireceğim anlamına gelmektedir. Böyle durumları yaşayan üretici, besici üretmekten vazgeçerek tarım alanlarını terk etmektedir.

Üretici ve besici ürününü satacağı zaman fiyatını önceden bilmiş olmasıyla üretimde kalite ve miktarın artması yanında aldatılma duygusunu da ortadan kaldırır. Tarım, Hayvancılıkta girdi fiyatlarının aşırı artışları önlenmeli ve üreticiye destek verilmelidir.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Halkımızın protein ihtiyacının karşılanması, sorunun çözümü; İthalatın önlenmesi, ithalat için ayrılan ödenek miktarları oranında yerli üreticiye destek sağlanması, aynı oranda girdi fiyatlarına destek verilmesi ve üreticinin kar edebilmesinin sağlanması üretim artışını getirecektir. Et ve sütte yaşanan sorunları kalıcı olarak çözmek istiyorsanız! Yerli üreticiye gerekli destekler sağlanmalıdır.

Yorumlar (0)