KEMAL ZEYBEK TERME DE YAŞANAN SEL FELAKETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Terme İlçemizde yaşanan aşırı yağışla birlikte yaşanan sel felaketi; başta Sakarlı, Sivaslılar, Çangallar olmak üzere 38 yerleşim yeri- köy sel felaketinden etkilenmiş ve sular altında kalmıştır.

Vekil Haberleri 26.06.2019, 14:18
KEMAL ZEYBEK TERME DE YAŞANAN SEL FELAKETİNİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Bölgemizde, aşırı yağışların olmasıyla tarım alanlarında büyük hasarın yaşanmasının en önemli sebepleri; Altyapı ve drenaj kanallarının yetersizliği nedeniyle aşırı yağışların sele dönüşmesi sonucu tarım alanları sular altında kalmıştır.  Terme İlçemizde sel felaketi sonucu; soya, mısır,  sebze tarlaları ve seralar sular altında kalırken, fındık bahçeleri de yağıştan olumsuz biçimde etkilenmiştir. Ayrıca sel felaketi nedeniyle bölgede konutlar, işyerleri, ahırlar sular altında kalmış ve küçük ve büyükbaş hayvanlar telef olmuştur.

SELİN ZARARLARI TELAFİ EDİLSİN!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Sel felaketi Terme İlçemiz ve 38 köyünde etkili olmuş, tarım alanları, konutlar, işyerleri, ahırların sular altında kalması ve fındık bahçelerinin aşırı zarar görmesi sonucu zararın boyutlarının tespiti ve tanzimi mutlaka yapılmalıdır. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren insanlarımızın yaşanan felaketten etkilenmesinin en aza indirilmesi için bölgenin doğalafet kapsamına alınması ve yaraların sarılması gerekmektedir.

  Zeybek; Bölgemizde sıkça yaşanan sel felaketlerinin nedenleri; altyapı yetersizliği, dere ve drenaj kanallarının yetersizliği nedeniyle yerleşim yerleri ve tarım alanlarının sular altında kalması ile bölge insanı zarar görmektedir.  Devlet, bölgemizdeki altyapı sorunlarını hızla çözümüyle insanlarımızın umutlarının selle yok olmasının sebepleri ortadan kaldırılmalıdır.   Sel felaketine uğrayan Terme İlçemizin tüm insanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, ekonomik olarak zarar görenlerin zararlarının karşılanmasının takipçisi olacağız.   Terme İlçemizde yaşanan sel felaketinde can kaybının olmaması tesellimiz olmuştur, Terme halkına geçmiş olsun.

Yorumlar (0)