KEMAL ZEYBEK BAFRA OVASI EŞSİZ TARIM ALANIDIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; CHP Bafra Belediye Başkan adayı Kemal Bütüner’in aday tanıtım programına; TBMM İdare amiri Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Amasya Milletvekili Av Mustafa Tuncer, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İl Başkanı Dr Mehmet Kundak ve Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin’le birlikte katıldı.

Vekil Haberleri 28.02.2019, 17:00 28.02.2019, 17:00
KEMAL ZEYBEK BAFRA OVASI EŞSİZ TARIM ALANIDIR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;   CHP Bafra Belediye Başkan adayı Kemal Bütüner’in aday tanıtım programına; TBMM İdare amiri Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Amasya Milletvekili Av Mustafa Tuncer, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İl Başkanı Dr Mehmet Kundak ve Millet ittifakının Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayati Tekin’le birlikte katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Bafra ovası, Kızılırmak nehri üzerinde benzeri zor bulunan verimli tarım arazilerine sahiptir. Bafra bölgesinde tamamında yeterli altyapı olmadığından sulu tarım yapılamamakla birlikte yılda birden fazla ürün elde edilmektedir. Ülkemizin yazlık ve özellikle kışlık sebze ihtiyacının büyük kısmı Bafra ovasından karşılanmaktadır.

    Tarımda girdi fiyatlarının aşırı artması ve üreticinin desteklenmemesi sonucunda verimli tarım arazilerinden elde edilen ürünlerden yeterli gelir elde edilememektedir. Tarımda devletin planlı üretim yaptırmaması ve yeterli destek sağlamaması; Tarım ürün fiyatlarının çok düşük oluşmasına yâda yüksek fiyatlarla olumsuzlukları yaşamaktayız.

 

TARIM DESTEKLERİ YETERSİZDİR

       CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Tarım desteklenmeli ve planlı üretime geçilmelidir. Bazı yıllarda ürün fazlalığından üretici ürününü satamaz ve zarar ederse! O üretici gelecek yıllarda üretmekten vaz geçer. Planlı üretim yapılarak üründe arz, talep dengesi sağlanmalıdır. Üreticinin zarar etmesi mutlaka önlenmelidir. Bu yıl, patates ve soğan fiyatlarında artışlar yaşanınca; yönetenler üreticilerin depolarına baskın yaparak fiyatların inmesini beklediler fakat olmadı fiyatlar aynı düzeyde kaldı. Üretici ürününü satamaz ve dökerken üreticinin yanında olmayanların, ürünlerin fiyatları yükselirken depolara baskın yapmaları da doğru değildir. Üreticinin üretme arzusunu kırmadan daha fazla üretim yaptırmadan fiyatların dengelenmesi imkânsızdır. Bafra çiftçisi Çeltik ve sebzede her yıl bir üründe fiyatların istikrarsız olmasından dolayı birçok sıkıntı yaşamaktadırlar.

İKTİDARIN BÜTÜN POLİTİKALARI İFLAS ETMİŞTİR

     CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;    İktidarın tarım politikaları yanında diğer politikaları da iflas etti. İnşaat sektörü tıkanma noktasında, binlerce konut satılmayı beklerken, sektörde iflaslar yaşanıyor. İnşaat sektöründeki sıkıntılarla birlikte birçok insanımız işsiz kalmakta ve satılan konutların birçoğu haciz yolu ile bankalara geçmektedir. Bankalarımızın haciz yolu ile aldıkları konut sayıları zirve yapmıştır.

 

     CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  17 yıldır iktidarda bulunanlar, ülkemizin yerelde ve genelde sorunlarını çözemedikleri gibi yeni sorunların eklenmesine de neden olmuşlardır. Üretmeden tüketmeyi, borçla yaşatan iktidarın ülkemizi daha büyük sıkıntılara sokmadan iktidardan uzaklaştırılması kaçınılmaz hale gelmiştir. 17 yıllık AKP iktidarının; siyasal, toplumsal, tarımsal, ekonomik ve eğitim alanında bir başarısının olmadığını rakamlar gösteriyor. Başarısız iktidarı cezalandırmak seçmenlerin elindedir! Beş yılda sizlere verilen yetkileri iyi kullanın ve iktidarı ikaz edin, cezalandırın. 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde iktidara bir uyarı vermek vatandaşın elinde.

Yorumlar (0)