banner773

KEMAL ZEYBEK: ATATÜRK VE İLKELERİ UNUTTURULAMAZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında Ülkemizin genel durumu ve görünüşünü şu sözlerle ifade etmiştir; ” Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu grup, 1.Dünya Savaşında yenilmiş, Osmanlı Ordusu dağıtılmış, silahları toplatılmış ve ağır şartlar içeren ateşkes anlaşması imzalanmıştır.

Vekil Haberleri 18.05.2019, 11:09
KEMAL ZEYBEK:  ATATÜRK VE İLKELERİ UNUTTURULAMAZ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında Ülkemizin genel durumu ve görünüşünü şu sözlerle ifade etmiştir; ” Osmanlı Devleti’nin içinde bulunduğu grup, 1.Dünya Savaşında yenilmiş, Osmanlı Ordusu dağıtılmış,  silahları toplatılmış ve ağır şartlar içeren ateşkes anlaşması imzalanmıştır. Milleti ve memleketi 1.Dünya Savaşına sürükleyenler, kendi hayat ve çıkarlarını korumak için yurt dışına kaçarken, Ülkemiz emperyalist devletler tarafından işgal edilmişti”

   Zeybek; Ülkemizin düşürüldüğü durumu ve geleceğini kaygıyla izleyen Mustafa Kemal, silah arkadaşları ile birlikte 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkarak Kurtuluş savaşının ilk kıvılcımlarını çakmışlardır. Uzun süren savaşlar sonucunda; Halkımızda yılgınlık ve umutsuzluk oluşmaya başlamışken, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışı halkımıza umut ışığı olmuş, örgütlenme, direnme gücünün artmasında önemli rol oynamış, Anadolu halkını örgütlemeleri işgale karşı direnme gücünü artırırken, mazlum toplumların sömürgeci anlayışa karşı uyanışını sağlamıştır.

GENÇLİK GELECEĞİMİZDİR

     CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Samsun ve Havza’da yoğun ilgi ve sevgisi ile karşılanan Mustafa Kemal; işgale karşı Anadolu halkının tam desteğini sağlamasıyla birlikte Kurtuluş savaşını başlatmış; Savaşlarda yorgun düşmüş, yoksullaşmış halkımızın yeniden umutlanmasını sağlamıştır. Yerelde kurulmuş olan direniş örgütlerini bir araya toplayarak “Düzenli bir Ordu” yaratmıştır.

  Mustafa Kemal, Anadolu’ya sınırlı sayıda arkadaşıyla çıkarken! Milletin azim ve kararlılığına güvenerek önderlik yaparak, Kurtuluş Savaşında düzenli bir “Ordu” yaratmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Milletimizin bütün fertlerinin gayreti ile Kurtuluş Savaşı başarı ile tamamlanmış, emperyalist devletlerin orduları yenilgiye uğratılmıştır. Kurtuluş Savaşının başarı ile tamamlanması Ülkemizi düşman işgalinden kurtarırken; Gazi Mustafa Kemal’in dehası, milletimizin direnci Mazlum uluslara örnek olmuş ve bağımsızlık hareketlerinin hızlanmasına sebep olmuştur.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Kurtuluş Savaşının başarıyla tamamlanmasıyla birlikte; gericiliğe ve yoksulluğa karşı büyük mücadele başlatılmış; bu mücadelenin 2019 yılında Adalet, Hukuk adına azimle özgürlük mücadelelerinin devam ettiği genç beyinlerle Atatürk’ün ilkeleri ülkemizin aydınlanmasında, gelişmesinde ışık olmuştur ve olmaya devam edecektir.  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarının Anadolu halkının Kurtuluş Savaşı sonunda yaşanacak bir vatan bırakanları, Kurtuluş savaşı kahramanlarını saygı ve şükranla anarken; geleceğimizin güvencesi gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.

Yorumlar (0)