Kemal Zeybek; 18 UNUTULMAZ!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104’üncü yılı nedeniyle Havza İlk kıvılcım anıtı çelenk sunma programına katıldı.

Vekil Haberleri 18.03.2019, 12:18 18.03.2019, 12:18
Kemal Zeybek; 18 UNUTULMAZ!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104’üncü yılı nedeniyle Havza İlk kıvılcım anıtı çelenk sunma programına katıldı. Törene Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat ikiz, Muharip Gaziler, Halk ve öğrenciler katıldılar. Tören sonrasında Şehitlik ziyareti gerçekleşti.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Bundan 104 yıl önce Çanakkale geçilmez, Türk Milleti yenilmez diyen Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Ordumuz büyük bir Zafere imza atmıştır. Dünyada hiçbir savaşta yenilmemiş olan İngiliz ordusu ilk yenilgisini Çanakkale de yaşamıştır. Çanakkale Zaferi bir devrin son bulduğu ve yeni bir devrin başladığı tarih olmuştur.

  Zeybek; Çanakkale de emperyalist devletlerin ordularının yenilmiş olması sonucu; Mazlum ulusları cesaretlendirmiş ve bağımsızlık hareketlerinin hızlanmasını sağlamıştır. Özellikle İngiliz ordusunun yenilgiye uğratılması dünyada yeni hareketlenmeler ve uyanışlara vesile olmuştur.

    Ülkemizin sınırlarının çizilmesinde en önemli savaşlardan biri olan Çanakkale savaşının Zaferle sonuçlanması ülkemizin her tarafında sevinçle karşılanmış kazanılan moral ve istekle Kurtuluş savaşı başarıyla tamamlanmıştır.

  CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Ülke olarak Çanakkale Zaferinin kazanılmasında Şehit ve Gazi olanlara minnettarız. Çanakkale Zaferinin 104 yılında başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranlarımla anıyorum. Çanakkale Zaferinin 104 yılı milletimize kutlu olsun.

Yorumlar (0)