KEFEK CHP Sözcüsü Kadıgil, artan kadına yönelik şiddet vakalarını Bakanlara sordu

CHP’li kadın milletvekillerinin İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya yönelik her hafta gerçekleştirdikleri basın açıklamasını bu hafta KEFEK CHP Sözcüsü Av. Sera Kadıgil yaptı. Kadıgil açıklamasında Sözleşmenin feshedilme gayretinden bugüne en az 10 kadının öldürüldüğünü ifade ederek artık kolluğun şiddet mağdurlarını geri çevirdiği iddiasını gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 07.04.2021, 13:30 07.04.2021, 13:37
KEFEK CHP Sözcüsü Kadıgil, artan kadına yönelik şiddet vakalarını Bakanlara sordu

Kadıgil, İçişleri Bakanı’na “İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin açıklaması uyarınca Kolluğun şikayet almadığı, gelen mağdurları aile mahkemesine yönlendirmeye çalıştığı son yirmi gündeki en sık duyulan şikayet konulardan biri. Ne yapacaksınız Sayın İçişleri Bakanı? Bakın İstanbul sözleşmesinden çekildik şiddet azaldı diye istatistik mi yayınlayacaksınız? O yüzden mi alınmıyor bu şikayetler? Ölen ölsün kalan sağlara da “sıfır tolerans” masalı mı anlatacaksınız çıkıp utanmadan?” diye sordu.

Adalet ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na da seslenen Kadıgil, “Nasılsınız Sayın Adalet Bakanı! Nasıl gidiyor insan hakları eylem planınız? Kadını insandan belli ki saymayan bu hakimlerle ilgili şikayetlerde gereğini yapacak mısınız? Neredesiniz Sayın Aile Bakanı! Millet acından ölürken yoksulluk bitti açıklaması yapmaktan, belediye başkanlarına laf yetiştirmekten kafanızı kaldıracak zaman bulursanız bu ihlallerle de ilgilenecek misiniz?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)