KARS TUİK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLSİN

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kars TUİK Bölge Müdürlüğü personelinin içinde bulunduğu kötü çalışma koşullarını sordu.

Vekil Haberleri 13.02.2020, 13:26
KARS TUİK BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARI DÜZELTİLSİN

19 Mart 2014 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu Kars Bölge Müdürlüğünde bir kurum çalışanı, Bölge Müdürü Mehmet Tolon ile birlikte 6 kurum çalışanını öldürdükten sonra intihar etmişti. Bu olay kamuoyuna cinnet olarak açıklanmış ve kapatılmıştı. Olayın ardından Kars Bölge Müdürlüğü binası boşaltılmış, alelacele eski bir işhanına yerleştirilmişti. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen kurum söz konusu işhanında hizmet vermeye devam etmektedir. İş hanının koşulları kamu hizmetinin sağlıklı ve verimli işlemesine uygun değildir. Bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumunun Ankara'da bulunan yeni hizmet binası 80.000 metrekare kullanım alanı olan, Ankara’nın en yüksek ve en gösterişli binalarından birisidir. Personel başına neredeyse birkaç oda düşmektedir.

Buna göre;
1.TUİK'in bu derece geniş hacimli bir binaya ihtiyacı var mıdır?
2.Bu bina ne kadara mal olmuştur, içinin mefruşatına kaç lira harcanmıştır.
3.Kars Bölge müdürlüğü personellerinin yaşadıkları ağır travmaya rağmen, terkedilmiş bir iş hanında çalışma yürütmeleri sizce doğru mudur?
4.Kars bölge müdürlüğüne insanca çalışma koşullarına sahip yeni bir hizmet binası düşünülmekte midir?

Yorumlar (0)