banner773

KARADENİZ;''TÜRK MİLLETİ İSTİKLAL MARŞI'NDA OLDUĞU GİBİ HİÇ KORKMADI''

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divan Üyesi Barış Karadeniz 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 11.03.2020, 15:52
KARADENİZ;''TÜRK MİLLETİ İSTİKLAL MARŞI'NDA OLDUĞU GİBİ HİÇ KORKMADI''

Mesajında;  
''Savaş ortamı ve türlü baskılar sürerken ülkemizin içinde bulunduğu durumu anlatacak, memleketin ve milletin genel durumunu yansıtacak bir şiir yarışması başlatıldı. 724 şiirin katıldığı yarışmada Mehmet Akif Ersoy'un '' Korkma'' ile başlayan şiiri yarışmayı kazandı.

Milli mücadele ruhunu ve milletimizin vatan sevdasını en iyi anlatan bu şiirdeki gibi Türk Milleti hiç korkmadı, tam bağımsızlık ve özgürlük yolundan hiç ayrılmadı. Milletimizin cephelerde kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla destanlaşmış mücadelesini en iyi anlatan bu şiir ülkemizin dört bir yanına dalga dalga yayılarak milletle bir bütün oldu.

12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı sadece günün koşullarını anlatan bir şiir değil; yarını da aydınlatacak ölümsüz bir eser olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; Merhum Şair Mehmet Akif Ersoy'u, hürriyet ve istiklalimiz uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi ve bu uğurda gazilik mertebesine ulaşan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum'' ifadelerine yer verdi.



 

Yorumlar (0)