İzmir Milletvekili Atila Sertel, kalp hastaları için vahim iddiayı Meclis’e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kalp ritim bozukluğunun tedavisinde kullanılan ve hayati öneme sahip olan kalp pillerinin ödenek yetersizliğinden dolayı birçok hastanede bulunamadığı öne sürüldü.

Vekil Haberleri 17.05.2019, 10:47
İzmir Milletvekili Atila Sertel, kalp hastaları için vahim iddiayı Meclis’e taşıdı

Kalp ritim bozukluğunun tedavisinde kullanılan ve hayati öneme sahip olan kalp pillerinin ödenek yetersizliğinden dolayı birçok hastanede bulunamadığı öne sürüldü. Değiştirilmediği takdirde kalp kriziyle birlikte hastaların ölümüne dahi sebebiyet verecek kalp pilinin fiyatının yüksekliğinden ve bütçe yetersizliğinden dolayı hastanelerin ihale açamadığı iddia ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, çok sayıda hastanede kalp pili bulunmadığı ve ölüm riski olmasına rağmen hastaların bekletildiğine yönelik iddiaları Meclis’e taşıdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atila Sertel, “Kalp pili değişmesi gereken, değişmediği takdirde ölüm riskiyle karşı karşıya kalacak hastalara birçok hastanede ‘ihaleye çıkılmadı, pil yok’ deniliyor. Bu konuda bilgi sahibi misiniz? Çözüm üretiyor musunuz” diye sordu.

“AKP SAĞLIĞA DA ZARARLI!”

Ülkeyi yönetemez, ekonomik krize çözüm üretemez noktaya gelen AKP iktidarının insan sağlığına da zarar verdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ekonomideki kötü gidişatın faturasının vatandaşa çıkmaya devam ettiğini söyledi. Bakanlığın çıkıp gerekli açıklamayı yapmasını ve kamuoyunu aydınlatmasını beklediklerini ifade eden Sertel, şunları söyledi:

“Seçim bölgem İzmir’den bazı vatandaşlar aradı, kendi başlarına gelen olayları anlattı. Ege Üniversitesi, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Hastanesi gibi büyük hastanelere gittiklerini değişmesi gereken kalp pillerinin pil olmadığı için değiştirilemediğini aktardılar. Ödenek yetersizliğinden dolayı hastaneler kalp pili alım ihalesine giremiyor. Vücutlarında pil taşıyan ve pil ömrü dolan kalp hastaları şimdi hastane hastane dolaşıyor ancak aldıkları cevap hepsinde aynı. Belki buluruz umuduyla Ankara’ya dahi giden hastalar orada da aynı sonuçla karşılaşmış. Vatandaşa acilen pil takılması gerekiyor ancak doktorlar mecburiyetten dolayı hastanın canı pahasına ‘ihale olmadı, pil kalmadı, bugün git, yarın gel’ diyerek hastaları oyalıyor. Her zaman söylüyoruz. Sağlıktan tasarruf olmaz. Pil takılamadığı için bir kişinin dahi yaşamı tehlikeye girse, yaşamını yitirse Sağlık Bakanı, AKP iktidarı bunun hesabını nasıl verecek?”

 

Yorumlar (0)