banner773

İYİ Parti’li Yaşar; “Daimi yaz saati uygulaması enerji tasarrufu değil enerji israfı”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar daimî yaz saati uygulamasına ilişkin; “Zorunlu yaz saati uygulaması sadece enerji üretim firmalarına yaramaktadır. Onların kârına kar katmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu

Vekil Haberleri 17.11.2021, 09:59
İYİ Parti’li Yaşar; “Daimi yaz saati uygulaması enerji tasarrufu değil enerji israfı”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; TBMM’de zorunlu olan yaz saati uygulaması üzerine Grubu adına söz alarak konuşma yaptı.

2016 yılından bugüne Türkiye’de sadece ileri yaz saati uygulamasının olduğunu belirten Bedri Yaşar; bunun gerekçesi olarak da “enerji tasarrufu “gösterildiğini ancak yapılan araştırmaların bunun tam aksini doğruladığını belirtti.

YAZ SAATİ UYGULAMASI SADECE ENERJİ ÜRETİM FİRMALARINA YARIYOR

Konuya ilişkin Elektrik Mühendisleri Odasının açıklamalarına değinen Bedri Yaşar; EMO rakamlarına göre 2016 Kasım ayında elektrik tüketiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 düzeyinde rekor artış gösterdiğini ve 22,7 milyar kilovat saat ile o döneme kadar olan en yüksek düzeye ulaştığını belirtti.

Daimî uygulamadan ne iş insanlarının ne ihracat-ithalat yapan firmaların, ne zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda kalan çocukların, ne de işe giden vatandaşın memnun olduğunu söyleyen Yaşar konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

İhracat, ithalat yapan Türk firmaları da durumdan son derece şikayetçidir. Çünkü getirilen bu uygulama ile diğer ülkelerle olan saat farkı açılmakta; bu da uluslararası ticari ilişkilerde sıkıntılar yaratmaktadır. Finans piyasasında da yine yurt dışındaki ortak ve müşteriler ile temas durumlarında sorunlar yaşanmaktadır. Türk mali piyasalarının Londra ile iş yapacağı zaman kısalırken New York açıldığında İstanbul borsası neredeyse kapanmak üzeredir. New York’ta sabah saat 9 iken; Türkiye’de saat 17 olmaktadır. Onlar güne başlarken; bizim mesai saatimiz bitmektedir.

Özetle bu uygulama sadece ve sadece enerji üretim firmalarına yaramaktadır. Onların kârına kar katmaktadır.”

YENİLENEBİLİR ENERJİ TERCİH EDİLMELİ

Doğru enerji tüketimi ve tasarrufu için yenilenebilir enerjinin tercih edilmesi gerektiğini belirten Bedri Yaşar; fosil yakıtlardan elde edilen enerji maliyetlerinin de ayrıca yüksek olduğunu ve doğaya zarar verdiğini ifade etti.


Yorumlar (0)