İYİ Partili Subaşı; “İktidar, seçim kazanmaya dönük kurgular peşinde koşuyor”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, iktidar kanadı tarafından gündemden düşürülmeyen HDP meselesini değerlendirdi.

Vekil Haberleri 15.06.2020, 11:03 15.06.2020, 11:05
İYİ Partili Subaşı; “İktidar, seçim kazanmaya dönük kurgular peşinde koşuyor”

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, iktidar kanadı tarafından son günlerde gündemden düşürülmeyen HDP’nin Millet İttifakı ile gizli ya da açık ortaklığını ispatlamaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Sanki ülkenin tek derdi bu. Devletin görevi bu konuda oyunlar hazırlamak değil oyların özgürce verilmesini ve hukukunu korumaktır” dedi. Subaşı, kaybedeceğini anlayan anlı-şanlı iktidarın hedefinde; “HDP oylarından pay almak var. Önce HDP, PKK'nın uzantısıdır konusu sürekli işlenerek şeytanlaştırılır... Millet ittifakını oluşturan partilerden İYİ partinin milliyetçi, CHP'nin ulusalcı refleksini kışkırtmak zor olmasa gerek. Hele neredeyse her gün TV'lerde sadece bu konu işleniyorsa!..Açıkcası iktidar seçim kazanmaya dönük kurgular peşinde koşuyor” diye açıkladı

Hasan Subaşı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; ilginç bir şekilde son günlerde TV'lerde gündemin HDP olduğunu; gazeteci, öğretim üyesi ve siyasetçi geçinen kadroluların, iktidarın istediği algıyı yaratmak için bunu planlı bir şekilde yaptığına dikkat çekti.

Bu iktidar yanlıları, yine yandaş TV'leri kullanarak, HDP’nin Millet ittifakı ile gizli ya da açık ortaklığı olduğu izlenimini yaratmakla görevli olduklarını söyleyen Hasan Subaşı; “Ülkenin onca sorunu varken iktidara yakın bütün kanallarda nöbetleşe, benzer kişiler benzer şeyleri konuşup duruyorlar!.. Neden acaba?” diye sordu. Cevabı da kendisi veren Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Selahattin Demirtaş, ‘seçimlerde ittifak yapmadık. İktidara karşı olduğumuz için bazı büyükşehirlerde CHP'nin ittifak adayını destekledik, onların dışında kendi adaylarımızı çıkardık’ diye açık ve net konuştu. Daha önce eş başkanları, Mithat Sancar ve Pervin Buldan'da benzer açıklama yapmışlardı. Ama ne mümkün bütün iktidar kanadı ve yandaş konuşmacıları Tv'lerde her gece aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorlar. CHP ve İYİ parti nasıl HDP ile iş birliği yaparmış? Öyle ya Sırrı Süreyya Önder ve TV trolleri ne diyorsa o! Ülkenin tek derdi bu, onlara göre”

Erdoğan hedefine ulaşmak için HDP’nin oylarını istiyor

İktidar kanadının bu konuda dertlerinin belli olduğunu söyleyen Subaşı, iki ittifakın oy oranlarını değerlendirerek şöyle devam etti: “Millet ittifakı ile cumhur ittifakının oy oranları birbirine çok yakın ve ikisi de %40 - 43 aralığında. Peki cumhur ittifakının yarattığı bu garip sistemin %50+1 oy oranı ayaklarına dolandı. Nasıl ulaşılacak bu hedefe? Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi biliyor ki ancak HDP'nin oyları ile tabi ki... Hiç ittifak olmasa bile HDP oyları nereye gider sizce!? İktidara en muhalif olan parti HDP görünüyor. Tabi ki muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına oy vermesi ilk akla gelendir. İstanbul ve bazı büyükşehirlerde olduğu gibi. O zaman anlı şanlı iktidar kaybediyor. O halde iktidar boş durmuyor ne yapılabilir? HDP= PKK kozuyla HDP şeytanlaştırılır... Millet ittifakını oluşturan partilerden İYİ partinin milliyetçi, CHP'nin ulusalcı refleksini kışkırtmak zor olmasa gerek. Hele neredeyse her gün TV'lerde sadece bu konu işleniyorsa!..”


Muhalefet ne yapmalı?

İktidarın bu oyununa gelmemek için Millet İttifakının soğukkanlılıkla yolunda yürümeye devam etmesi gerektiğini söyleyen Hasan Subaşı; sözlerini şöyle sürdürdü.
“Bu defa daha tecrübeliler ve halkın destek ve katkısını da gördükleri için daha moralliler... Yine işi ilke ve prensipler ölçeğinde ele aldıklarında; ‘parlamenter sistem ile demokrasi ve özgürlüklerin yeniden ihyası" çerçevesinde... Mevcut rejime karşı olanların oyları, iktidarı alaşağı etmeye yetiyor.CHP'nin tecrübesi ile bu oyuna geleceğini sanmam. İYİ parti olarak yeni bir parti olmamız ve milli hassasiyetlerimiz nedeniyle daha heyecanlı olabiliyoruz ama, artık daha tecrübeliyiz, aynı zamanda terörle iltisaklar konusunda en masum parti olmamız nedeniyle karşıtlığımızı ispat zorunluluğumuz yoktur. Genel başkanımız Meral Akşener azmi ve cesareti ile halkın gönlündeki yerini pekiştirmiş, çok yol kat etmiştir”

Mesajının son bölümünde HDP’nin TBMM grubu bulunan legal bir parti olduğuna dikkat çeken Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, “6 milyonu geçen oy oranıyla ve devletin onayıyla, legal bir parti olarak TBMM çatısı altında gurubu olan bir partidir. Demokrasi anlayışımıza göre; İçinde suçlu varsa yine devlet tarafından suçlular tecrit edilir ve parti yoluna devam eder ve özgürce dilediği adaylara oyunu verir. Devletin görevi bu konuda oyunlar hazırlamak değil oyların özgürce verilmesini ve hukukunu korumaktır. Eğer HDP'nin terörle iltisakı ortaya çıkarsa, parti kapatılabilir, ama iktidar bunları yapmıyor ve seçim kazanmaya dönük kurgular peşinde koşuyorsa, devlete de millete de yazık ediyor demektir... Zaten oldu olanlar bu sistem, artık daha fazla zarar vermeden sona erdirilmelidir” dedi.

Yorumlar (0)