İyi Partili Koncuk: ''SARAÇOĞLUNDA NELER OLUYOR.!''

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, “İmar planı değiştirilen tarihi Ankara Çankaya Saraçoğlu Mahallesi’nde 70 senelik Namık Kemal Ortaokulu binasının da içinde bulunduğu alan “Turizm, Ticaret ve Konut” alanlarına çevrileceğini yapılan son parselasyon çalışmasında da yer almaktadır. 124 tane daireden oluşan konut alanı; butik otel, kafe, ofis ve restoranların da yapılacağı gibi bölgedeki 70 yıllık eğitim kurumu olan “Namık Kemal Ortaokulu” binası bir önceki planda olduğu gibi “Turizm, Ticaret ve Konut” karma kullanıma çevrilerek ranta konu edilmektedir.” dedi.

Vekil Haberleri 11.03.2020, 15:35
İyi Partili Koncuk: ''SARAÇOĞLUNDA NELER OLUYOR.!''

KONCUK, “Yeni imar planında “planlama alanının çok büyük bir kısmını kaplayan konut, turizm ve ticaret alanı olarak belirlenmiş olan alanın altının yeraltı otoparkı olması öngörülmüştür.” Dolayısıyla Saraçoğlu Mahallesi’nin en önemli değerlerinden biri olan yoğun yeşil dokusu bu plana göre tehdit altındadır, bu yanlıştan ivedilikle dönmeyi düşünüyor musunuz?” diyerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından cevaplandırılmasını talep ederek soru önergesi verdiğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili KONCUK, “Ankara Çankaya’da tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ndeki İmar planı değişikliği ile 70 yıllık eğitim kurumu olan “Namık Kemal Ortaokulu” binası bir önceki planda olduğu gibi ‘Turizm, Ticaret ve Konut” karma kullanıma çevrilerek ranta konu edilmesi bir tarafa hâlihazırda 2019 yılından itibaren okulun giriş katında bulunan kütüphane ile spor salonu Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kullanılmaktadır. Bu durum okulda eğitim gören öğrencileri olumsuz olarak etkilemekte olduğuna dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığına; Çevre Bakanlığını bu çalışma ile ilgili Bakanlığınızdan görüş almış mıdır? Protokol imzalanmış mıdır? 70 yıllık eğitim kurumu olan “Namık Kemal Ortaokulu” binası bir önceki planda olduğu gibi “Turizm, Ticaret ve Konut” karma kullanıma çevrilecek olmasından dolayı okulun yıkılmasına Bakanlık olarak izin verecek misiniz? Bir okulun içeresinde derslik olması gereken bir yerin bir devlet kurumuna ait büro olarak kullanılması sonucunda yaşanacak olumsuz adli vakalarda sorumluluk kimde olacaktır? Öğrencilerin,  beden eğitimi ve spor ile ilgili temel bilgi, beceri, tavır ve alışkanlıklar edinmesi için kullanılan spor salonunun Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kullanılması doğru mudur?” sorularını sorarak Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından da yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek ayrıca bir soru önergesi verdiğini belirtti.

KONCUK, İmar planı değiştirilen tarihi Ankara Çankaya Saraçoğlu Mahallesi ile 70 senelik eğitim kurumu olan Namık Kemal Ortaokulu ile ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğini belirtti.

Yorumlar (0)