İYİ PARTİLİ KONCUK: ''MİLLET BAHÇELERİ VE MİLLET KIRAATHANELERİ NE DURUMDA?''

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK “Hükümetin 24 Haziran seçimi öncesi meydanlarda, “Millet Bahçeleri” açacağınızın sözünü vermiş olduğu halde “Adana ilimizde” yapımı devam Millet Bahçesi adı verilen süre içinde neden açılmamıştır, hangi tarihte hizmete girecektir?” dedi.Koncuk, “Yüz ölçümü olarak geniş alana sahip olan Adana ilimizin diğer ilçelerine Millet Bahçesi açılması söz konusu mudur? Özellikle “Karataş ve Yumurtalık” sahil kesimini canlandırmak ve sahil kesimindeki betonlaşmayı engellemek adına “Millet Bahçesi” projesini burada da hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?” diyerek sözlerine devam etti.

Vekil Haberleri 21.02.2020, 13:22
İYİ PARTİLİ KONCUK: ''MİLLET BAHÇELERİ VE MİLLET KIRAATHANELERİ NE DURUMDA?''

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, verdiği önergede “24 Haziran seçimi öncesi meydanlarda, “Millet kıraathaneleri kuracağınızı” kitaplarla dayalı döşeli kütüphane; içinde keki, çayı, kahvesi olacağını, gençlerimiz ve yaşlılarımızın geleceğini ve kitabını alıp okuyacağını belirtmiştiniz diyerek “Adana ilimizde” kaç adet Millet kıraathanesi açılmıştır ve açılacak olan millet kıraathanesi sayısı kaçtır, Vatandaşlarımıza ücretsiz kek ve çay ikramı yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa ikram edilen yiyecek ve içeceklerin bedeli hangi kurum/kuruluşlar tarafından karşılanmaktadır? Millet kıraathanesi içinde yer alan mini kütüphanede hangi eserler yer almaktadır? Millet kıraathanelerinde vatandaşlarımıza hangi “günlük ulusal gazeteleri” takip etmelerine imkân veriliyor? Bunların adlarını belirtir misiniz?” sorularına yer verdi.

Bu konu ile ilgili yapılan çalışmaları değerlendirmek ve “Adana İlimizde” devam eden bir türlü açılamayan Millet Bahçesini akıbetini ve “Millet Kıraathanelerinin” durumunu sormak için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından cevaplandırılmasını isteyerek soru önergeleri verdiğini belirterek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)