İYİ Partili Kabukçuoğlu:Demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de, bağımsız ve ilkeli basındır

İYİ Parti Milletvekili Kabukçuoğlu, "Demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de, bağımsız ve ilkeli basındır. Türk Basını, bu bilinç doğrultusunda, ülkemizin kalkınma ve gelişme süreçlerinde, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini ifa etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi özgür ve bağımsız bir medya için milletimizim gözü, kulağı ve vicdanı olan, her koşulda, taviz vermeksizin doğruyu haykırmayı ilke edinmiş tüm gazetecilerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

Vekil Haberleri 10.01.2021, 13:45
İYİ Partili Kabukçuoğlu:Demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de, bağımsız ve ilkeli basındır

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de, bağımsız ve ilkeli basındır" dedi.

"HER KOŞULDA, TAVİZ VERMEKSİZİN DOĞRUYU HAYKIRMAYI İLKE EDİNMİŞ TÜM GAZETECİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ"

Milletvekili Kabukçuoğlu, "Demokrasimizin değişmez ögelerinden biri de, bağımsız ve ilkeli basındır. Türk Basını, bu bilinç doğrultusunda, ülkemizin kalkınma ve gelişme süreçlerinde, bilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşturma görevini ifa etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi özgür ve bağımsız bir medya için milletimizim gözü, kulağı ve vicdanı olan, her koşulda, taviz vermeksizin doğruyu haykırmayı ilke edinmiş tüm gazetecilerimizin her zaman yanında olacağız" dedi.

Bilgi aktarımındaki değişen durumlar, ‘Sosyal Medya’ gibi bir kavramı hayatlarımızın bir parçası haline dönüştürüldüğünü aktaran milletvekili Kabukçuoğlu, "Zaman zaman bu mecra, yanlış ve taraflı algı yaratmak için de kullanılmaktadır. Hal böyleyken; bilgi teknolojilerinin hızla değiştiği ve geliştiği günümüzde kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirmek her zamankinden daha büyük önem arz etmektedir. Nitekim anlık gelişen durumlar karşısında verilecek doğru toplumsal geri dönüşler, ancak tarafsız ve ilkeli habercilikle mümkündür" dedi.

YEREL MEDYA DESTEKLENMELİ

Basın mensuplarının son zamanlarda ekonomik sıkıntılarının arttığına dikkat çeken milletvekili Kabukçuoğlu, mesajında, "özellikle yerel medyamız ekonomik anlamda ciddi sorunlar yaşamaktadır. Birçok medya patronu televizyonlarını kapatırken böylelikle birçok basın mensubu arkadaşımız da işsiz kalmıştır. Henüz yayın hayatına devam edenler ise zor şartlarda ayakta durmaya çalışmaktadır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın, ulusun ortak sesidir’ fikriyle hareket eden, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda zaman ve mekân fark etmeksizin sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren tüm fedakar ve değerli basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)