İYİ Partili Kabukcuğlu’ndan Devlet Tiyatrosu Talebi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Devlet Tiyatro Genel Müdürlüğü’nün Eskişehir’de yerleşik tiyatro müdürlüğünün bulunmadığına dikkat çekerek T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan, tiyatroya ilginin ve talebin yoğun olduğu Eskişehir’de yerleşik bir tiyatro müdürlüğü kurması talebinde bulundu.

Vekil Haberleri 15.11.2021, 13:55
İYİ Partili Kabukcuğlu’ndan Devlet Tiyatrosu Talebi

Bakan Ersoy’un cevaplandırılması talebiyle hazırladığı soru önergesinde, Şehir Tiyatrolarının sahnelemiş oldukları oyunların biletleri satışa çıktıktan birkaç saat sonra tükendiğinin altını çizen Kabukcuoğlu, “  Tiyatro, Eskişehirliler için en önemli kültürel aktivitelerden biri. Tüm oyunlar kapalı gişe oynamakta.  Eskişehirlilerin tiyatroya gösterdikleri bu yoğun ilgili yeni tiyatro salonlarının açılmasıyla karşılık bulmuş ve yıllar içinde 100 bin kişi başına düşen tiyatro koltuk sayısının artmasına neden olmuştur. Türkiye genelinde 100 bin kişiye düşen koltuk sayısı 318 iken Eskişehir’de bu sayı 621’dir. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde, 1986 yılında kurulan, sahne sanatları eğitimi verecek donanımlı bir devlet konservatuvarının bulunduğu ve tiyatroya ilginin bu kadar yoğun olduğu bir ilde Devlet Tiyatro Genel Müdürlüğü’nün oyunları sahnelenmemektedir. Cumhurbaşkanının da kültür ve sanat şehri olarak nitelediği bir şehirde, devlet tiyatrolarının bulunmaması bir eksikliktir. Konuyla ilgili kurumlar bir araya gelerek, Eskişehirlilerin tiyatroya olan yüksek ilgisi karşılanmalıdır.” dedi.

 Devlet Tiyatro Genel Müdürlüğü’nün, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Sivas, Trabzon ve Van illerimizin ardından, 13. Tiyatro Müdürlüğü’nün Eskişehir’de bulundurmasına yönelik atacağı adımların isabetli olacağını söyleyen İYİ Partili Kabukcuoğlu  T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a şu soruları yöneltti: “ Eskişehir’de Devlet Tiyatrolarının sergiledikleri oyunların sahne almamasının nedenleri nelerdir? Müdürlüğünüz tiyatroya ilginin ve talebin yoğun olduğu Eskişehir’de yerleşik bir tiyatro müdürlüğü kurmayı düşünmekte midir? Müdürlüğünüz sahnelenmekte olan mevcut tiyatro oyunlarının sergilenmesi için yerleşik bir tiyatro müdürlüğü olmayan diğer illere turneler düzenlediği gibi, önümüzdeki günlerde Eskişehir’e de turne düzenlenmesi için bir çalışma yürütmekte midir?

Yorumlar (0)