İYİ PARTİLİ BEDRİ YAŞAR'DAN SAĞLIK BAKANI'NA SİTEM; 'ARDA ARTIK YOK, BAŞKA BİR ŞEY DEMEYECEĞİM!'

Bir süredir kamuoyunda geniş yankı bulan Spinal Müsküler Atrofi, kısa adıyla SMA hastalarının ilaçlarının ödeme listesine alınması ile ilgili açıklama yapan Bedri Yaşar, Sağlık Bakanı’na sitem etti.

Vekil Haberleri 24.01.2019, 15:41 24.01.2019, 15:41
İYİ PARTİLİ BEDRİ YAŞAR'DAN SAĞLIK BAKANI'NA SİTEM; 'ARDA ARTIK YOK, BAŞKA BİR ŞEY DEMEYECEĞİM!'

Bir süredir kamuoyunda geniş yankı bulan Spinal Müsküler Atrofi, kısa adıyla SMA hastalarının ilaçlarının ödeme listesine alınması ile ilgili açıklama yapan Bedri Yaşar, Sağlık Bakanı’na sitem etti.

Çocuklar ölüyor, bunun vebalini nasıl ödeyecekler?

            İYİ Partili Yaşar, Partisinin Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ile birlikte, SMA hastalarının ailelerinin de katılımıyla 1 Kasım 2018 Perşembe günü TBMM’de düzenledikleri basın toplantısını hatırlatarak “o dönemde SMA hastalarına verilen söz hâlâ yerine getirilmedi. Çocuklar ölüyor, bunun vebalini nasıl ödeyecekler?” dedi.

Hani ilaca erişimde asla bir sorun olmayacaktı?

            SMA hastalarının ilaç sıkıntısı devam ettiğinin altını çizen ve konuyla ilgili Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na Yazılı Soru Önergesi veren Bedri Yaşar, “SPİNAL Müsküler Atrofi (SMA) hastalığı teşhisi konulan 5 aylık Nehir Maral, 6 gün önce Samsun'daki hastanede hayatını kaybetti. 2 gün önce de 11 yaşındaki yavrumuz Arda Tahsin bürokrasi engeli nedeniyle yaşamını yitirdi. Oysa Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Kasım ayında yaptığı açıklamasında “SMA hastalarımız tedirgin olmasınlar, rahat olsunlar. İlaca erişimde asla bir sorun olmayacak.” demişti. Peki, bugünkü tablo ne diyor? Her şey gözler önünde! diyerek verilen sözlerin tutulmamasına sitem etti.

“ARDA ARTIK YOK, BAŞKA BİR ŞEY DEMEYECEĞİM!”

            İYİ Partili Yaşar, Sağlık Bakanı Koca’ya sosyal medya hesabı üzerinden de sitemde bulundu.

            Paylaşımında: “5 aylık SMA hastası Minik Nehir'den sonra şimdi Lüleburgazlı 11 yaşındaki #ArdaTahsinAcen! Arda SMA Tip 2 hastasıydı ve ilacı için @saglikbakanligi'ndan gelecek haberi bekliyordu.Haber ne yazık ki bürokrasiye takıldı. @drfahrettinkoca Arda artık yok, başka bir şey demeyeceğim!” diyen Samsun Milletvekili olayı “sözün bittiği yer” olarak ifade etti.

Türk vatandaşına Suriyeliler kadar önem verilmiyor!

            Türk vatandaşların Suriyeliler kadar değer görmediğine vurgu yapan Yaşar, SMA hastası çocukların aileleri, tedavi için gerekli ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu'nca geri ödeme kapsamına alınması için günlerce Sağlık Bakanlığı önünde nöbet tuttular. Bu ülkenin evladının milyarlarca lira harcanan Suriyeliler kadar değeri yok mu?” diye sordu.

Babanın feryadı yüreğimizi parçaladı!

            SMA hastası 11 yaşındaki Arda Tahsin’in babasının sözlerinin yürek parçaladığını belirten Yaşar; “Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın. Ailenin durumu gerçekten çok zor. Öz vatanında bu duruma düşmek de ayrıca çok zor. Hiç kimse bunları yaşamayı hak etmiyor. Allah sabrını versin. Dilerim ki bu sıkıntı biran evvel çözüme kavuşturulur ve bürokrasi engeli nedeniyle başka ailelerin canı yanmaz.” dedi.

Yorumlar (0)