İYİ Parti’li Bedri Yaşar: “Muhtarlarımızda yük çok ama yetki yok! “

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada muhtarların sorunlarını dile getirdi ve bu sorunların TBMM çatısı altında çözülmesini istedi.

Vekil Haberleri 22.10.2021, 10:10
İYİ Parti’li Bedri Yaşar: “Muhtarlarımızda yük çok ama yetki yok! “

Muhtar Derde Derman

Konuşmasının önemli bir bölümünü muhtarlara ayıran İYİ Parti’li Yaşar; muhtarlarımızın önemine şu şekilde değindi: “Muhtarlarımız hiçbir ayrım göz etmeden evlere giren; köyünün, mahallesinin kalplerine dokunan insanlardır. Bir vatandaş bir köyde, bir mahallede, bir bucakta ne zaman başı sıkışsa ne zaman sorun yaşasa ilk aklına gelecek kişidir muhtar. Muhtar derde dermandır. Muhtar o muhiti en iyi bilen insandır.”

Muhtarlarımızda yük çok ama yetki yok!

Yerel yönetimlerde bu kadar önemli yer teşkil eden muhtarlarımızın sorunlarına değinen Bedri Yaşar; bu sorunlardan Samsun’da ve Türkiye’nin dört bir yanında sahada sürekli gezdikleri ve muhtar ziyaretleri yaptıkları için haberdar olduklarını söyleyerek; muhtarların taleplerini şu şekilde sıraladı:

* Muhtarlarımız son dönemde adeta PTT görevi yürütüyor; işleri icra kağıtlarını evlere, işyerlerine götürmekten ibaret bir iş haline dönüşüyor. Muhtarlarımız bu esnada kapılarını kapatıyor; ama postacı gibi kapı kapı icra kâğıdı dağıtıyor. İş yükleri fazla; ancak her şeyin üstesinden bir başlarına gelmeye çalışıyorlar. İşte tam da bu noktada muhtarlık kapısının kapanmaması için yardımcı personel desteğine ihtiyaçlarına var.

* Devletin halka en yakın temsilcisi kıymetli muhtarlarımızın kamu görevlisi sıfatına haiz olması gerekiyor.

* Muhtarlarımız kendi bölgeleri ile ilgili alınan Belediye Meclis kararlarından haberdar oluyor ancak; mahalleleri ile ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olamıyor.

* Özlük haklarının iyileştirilmesi gerekiyor.

*Bazı muhtarların muhtarlık binaları çok eski, binaların yenilenmesi için muhtarlarımıza destek sağlanmalıdır.

* Muhtarlık seçimi ile Belediye Seçimleri Başkanlığı ayrılmalı; muhtarlar için ayrı bir seçim yapılmalıdır. Bu aynı zamanda onlara verilen değerin de bir göstergesi olacaktır.

* Seçimlerde muhtarların birleşik oy pusulası yok. Hâlbuki tüm muhtarların sıralandığı birleşik oy pusulası olmalı ve vatandaş bu pusuladan oy vereceği muhtarı seçmelidir.”

 

Muhtarlarının sorunlarının çok olmasına karşılık; çözüm imkanlarının da olduğunu söyleyen Yaşar, bu sorunların meclis çatısı altında elbirliği ile çözülebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)