İYİ Partili Bedri Yaşar: KHK'LARI ONAYLAMADIK, ONAYLAMIYORUZ, ONAYLAMAYACAĞIZ

Olağanüstü hâl kapsamında çıkarılan 35 kanun hükmünde kararnamenin sonuncusu olan 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin görüşmeler bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü.

Vekil Haberleri 01.11.2018, 15:58 01.11.2018, 15:58
İYİ Partili Bedri Yaşar: KHK'LARI ONAYLAMADIK, ONAYLAMIYORUZ, ONAYLAMAYACAĞIZ

701 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 5. maddesi üzerinde söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti Grubu olarak verilen önergelere Komisyonun “katılmıyoruz” demesine;     “Teklifimiz açık ve net, işte "yararlanamazlar" "faydalanamazlar" yani bu iki tane kelime arasında hangi bir farklılık var ki Komisyon buna da katılmıyor, bunu da anlayabilmiş değiliz.” şeklindeki ifadeleri ile Meclis kürsüsünden sitem ederek sözlerine başladı.

Biz darbenin her şekline karşıyız!

İYİ PARTİ olarak darbenin her türlüsüne karşı olduklarını ifade eden İYİ Partili Milletvekili; “defalarca ifade ettik. Buradan bir kez daha ifade edelim. Biz darbenin her şekline karşıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin aleyhine gerçekleştirilmesi düşünülen her türlü fiile karşıyız.” diyerek parti grubu olarak, darbeye karşı olan tutumlarını ifade etti.

"Vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur."

Sözlerine; “15 Temmuz FETÖ darbesini Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever subayları ve hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsunlar Türk devletinin vatansever ve demokrasiye bağlı evlatları önlemiştir. Ülkemize karşı gerçekleştirilmesi düşünülen hain planlara yekvücut siper olunmuştur. "Vatana ihanetin nedeni olmaz, bedeli olur." denmiştir. Vatandaşlık bilincinde buluşarak ortak hareket edilmiştir.” Şeklinde devam eden İYİ Partili milletvekili Kanun Hükmünde Kararnamelere karşı olduklarını belirtti.

    Yaşar; “İYİ PARTİ olarak AK PARTİ Hükûmetinin birbiri ardına çıkardığı, içeriğinde neyin olduğu, neyin kapatıldığı, kimin hangi gerekçeyle görevden alındığı, kimin neden ihraç edildiği, hangi kurumun nereye bağlandığı, kime ne görevler verildiği belli olmayan; halka açıklanmayan, şeffaflığı olmayan; tartışmaya, görüş alışverişine kapalı; yeri geldiğinde keyfî uygulamaların da yapıldığını düşünmenin mümkün olduğu bir kanun hükmünde kararnamelerin hiçbirini onaylamadık, onaylamıyoruz, onaylamayacağız.” şeklindeki sözleri ile hükümete yüklendi.

2 kez önerge verdik, 2'si de reddedildi!

Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne İYİ PARTİ Grubu olarak FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgili 2 kez önerge verdiklerini ve iki önergenin de reddedildiğini ifade etti ve şunları kaydetti; “Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik gerçekleştirilmesi planlanan her türlü hain planlara karşı olduğumuzu ifade etmiştik ama bu FETÖ olaylarından dolayı oluşan mağduriyetlerin de giderilmemesi toplum vicdanında derin yaralar açmıştır. Dolayısıyla, geciken adalet, adalet değildir.”

 

Yorumlar (0)