İYİ Parti’li Bedri Yaşar; “Elektrik Faturalarında %2’lik TRT Payı Gitti; %127’lik zam geldi”

İYİ Parti’li Bedri Yaşar; “Sanki bu zamlar yapılırken Hükûmetin hiç haberi yokmuş, bu ülkeyi idare edenlerin hiç haberi yokmuş da iş Sayın Cumhurbaşkanının vereceği karara kaldı. Hâlbuki enerji politikası Türkiye'nin en temel politikalarından biridir. Bugün biz Sayın Cumhurbaşkanının iki dudağı arasından "Enerjiyle ilgili nasıl bir yol izlenir?" bunu bekliyoruz.”

Vekil Haberleri 16.02.2022, 12:46 16.02.2022, 12:49
İYİ Parti’li Bedri Yaşar; “Elektrik Faturalarında %2’lik TRT Payı Gitti; %127’lik zam geldi”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBMM’de yaptığı konuşmada elektrik faturalarındaki fahiş artış ile artık esnafın iş çevirmesinin mümkün olmadığını, enerji politikalarının Sayın Cumhurbaşkanının iki dudağı arasından çıkacak yol haritasına kaldığını söyledi.

Sanki Zamlar Yapılırken Hükümetin Haberi yoktu da iş Sayın Cumhurbaşkanının Kararına Kaldı

Konuşmasında Türkiye’nin Kurulu Gücü 100 bin megavat iken; tüketilen enerjinin 52 bin megavat civarında olduğunu belirten Bedri Yaşar; burada tüketilen enerjinin yarısının da ithalata dayalı olduğunu söyledi. 

Yenilenebilir enerji alanında da yatırımların yetersiz kaldığını belirten Bedri Yaşar; bu durumunda enerji fiyatlarına %127 zam olarak yansıdığını ifade etti.

Bedri Yaşar; elektrik faturalarına ilişkin yapılan zamlara şu şekilde değindi:

“Sanki bu zamlar yapılırken Hükûmetin hiç haberi yokmuş, bu ülkeyi idare edenlerin hiç haberi yokmuş da iş Sayın Cumhurbaşkanının vereceği karara kaldı. Hâlbuki enerji politikası Türkiye'nin en temel politikalarından biridir. Bu zamlar yapılmadan önce bu işlerin enine boyuna muhakkak irdelenmesi gerekir. Bugün biz Sayın Cumhurbaşkanının iki dudağı arasından "Enerjiyle ilgili nasıl bir yol izlenir?" bunu bekliyoruz.

Elektrik faturalarının üzerinden TRT payını kaldırdınız. Onun yerine yüzde 127 zam yaptınız. Ne oldu? Yüzde 125 ilave rakam gelmiş oldu. Yani Hükümet önce ortalığı yakıyor, ondan sonra da itfaiyeyi arayıp "Bunu nasıl söndürürüz?" diyor.

Elektrik Faturalarındaki KDV’de Düzenleme Yapılsın

Elektrik faturasındaki KDV tutarına değinen Bedri Yaşar; KDV iadelerinin vergi borcuna ya da SSK borcuna sayılması önerisinde bulundu. Bedri yaşar; bu yolla KDV yükünün milletin üzerinde kalmayacağını belirtti

Yorumlar (0)