İYİ Partili Bahşi,Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin sınır kapısında kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi

Bahşi, "Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bu şartlarda birde ihracatçının böyle sorunlarla karşı karşıya kalması zaten zor durumda olan üreticiyi üretemez hale getirmektedir.” dedi.

Vekil Haberleri 05.08.2022, 14:07
İYİ Partili Bahşi,Avrupa’ya ihraç edilen yaş meyve ve sebzelerin sınır kapısında kontrollerindeki gecikmelere tepki gösterdi

Zor şartlar altında ihracat yapmaya çalışan vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, “Türkiye’nin Avrupa’ya açılan en önemli sınır kapısı olan Kapıkule’den geçişte, Bulgaristan tarafında gıda ve benzeri bazı ürünlerin analizlerinin yapıldığı laboratuvarın kapatılarak analiz için malların sınıra 350 km uzaklıktaki Sofya’ya gönderilmesi nakliyeci esnafını 4-5 gün sınır kapısında beklemek zorunda bırakmaktadır. Bundan dolayı ihraç edilecek yaş sebze ve meyveler çürüme riskiyle karşı karşıyadır.
Girdi maliyetlerinin bu kadar yüksek olduğu bu şartlarda birde ihracatçının böyle sorunlarla karşı karşıya kalması zaten zor durumda olan üreticiyi üretemez hale getirmektedir.” dedi.

“BİR GİRİŞİMDE BULUNACAK MISINIZ?”

Konuyu Meclis gündemine taşıyıp Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi sunan Milletvekili Bahşi, şu sorulara cevap aradı:

    1-Yaşanan sorunun aşılması, mağduriyetlerin giderilmesi için Bulgaristan makamları nezdinde bir girişiminde bulunacak mısınız?
    2-İhracatçının önünü açarak üreticimizin güçlenmesi için bir çalışmanız var mıdır?
 

Yorumlar (0)