İyi Partili Bahşi, Başketgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı bağışı sordu

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Başketgazın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı bağış için soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 31.01.2020, 11:15
İyi Partili Bahşi, Başketgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı bağışı sordu

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Başketgazın Kızılay üzerinden Ensar Vakfına yaptığı bağış için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

İşte  o soru önergesi:

Türkiye'de yardım kuruluşu dediğimiz zaman aklımıza ilk gelen kurum Türk Kızılayı'dır. Ancak kaynakları bağışlardan oluşan bu hayır kurumu hakkındaki iddialar çok fazladır ve bu konuda kamuoyu aydınlatılmalıdır.

Bu kapsamda,

1-Kızılay Genel Başkanının harcama yetkisi ne kadardır?

2-Kızılay Genel Başkanının kendisinetanınan olağanüstü yetkiye dayanarak kısa sürede eşine, dostuna, yakınlarına menfaat ve çıkar sağlamak suretiyle Kızılay’ı büyük ölçüde zarara uğrattığı iddia edilmektedir. Bu doğru mudur?

          3-Vatandaşlarımızın bağışlarıyla kaynak elde eden bu kurum, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tan, İstanbul’da 1.320.000 TL ye büro kiralamış mıdır?

          4-Kızılay’ınİstanbul’daki tarihi bir köşkü aylık 12.500 $ + Kdv’ye kiraladığı doğru mudur? Doğruysa kaç yıllığına kiralanmıştır?

5-Türk Kızılay Derneğinin ülke geneline yayılmış yeterli sayıda ve yapıda gayrimenkulü olmasına rağmen, ayrıca gerektiğinde ilgili kurumlardan 49 yıllığına kiralama imkânı varken, yüksek meblağlar verilerek yerlerin kiralanmasını nasıl karşılamaktasınız?

Yorumlar (0)