banner758

İYİ Partili Aylin Cesur: Darbe Teşebbüsü İle Millet İradesi Yok Sayılmıştır

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr.Aylin Cesur 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 15.07.2022, 09:47
İYİ Partili Aylin Cesur: Darbe Teşebbüsü İle Millet İradesi Yok Sayılmıştır

İYİ Parti Milletvekili Cesur mesajında şunları söyledi:

”Eli kanlı Fethullahçı Terör Örgütü’nün, Yüce Türk Milleti’ne, demokrasimize ve Türk Milleti’nin bütün değerlerine karşı savaş açtığı, Türkiye Cumhuriyeti’ne saldıran, hainlerin ve zalimlerin ellerinin kırıldığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana tam 6 seneyi geride bıraktık.

15 Temmuz’un yıldönümünde, siyasi sorumluluğumuzu hatırladığımızı ifade ediyoruz.

Millet iradesine bir suikast olarak darbeye teşebbüs edilmiştir ve millet iradesi yok sayılmıştır.

Bizler milletimizle beraber bir ve bütün olarak, bu alçak organizasyonun benzerlerine bir daha teşebbüs edilemeyeceği adaleti ve feraseti hâkim kılmak zorundayız.

 

Dolayısıyla biz, bugün, aslında, 15 Temmuz’u anarken, devletimizi ve demokrasimizi korumak ve dimdik durmak zorundayız.

Devlet içinde bir daha benzer yapılanmalara karşı tetikte olmak zorundayız.

Bu alçak kalkışma, 15 Temmuz günü milletimizle, devletin menfaatini ve vatanı korumaya ant içmiş askerimizin ve polisimizin iş birliğiyle nice canlar pahasına engellenebilmiştir.

Bu hadisenin, Türk siyasetinin, Türk devletinin yöneticilerinin omuzlarına yüklediği bir sorumluluk vardır.

İktidarın yirmi yıllık döneminde siyasi kuvvetlenme imkânı bulan bu terör örgütünün araştırılması ve siyasi bağlantılarının ortaya çıkarılması için TBMM’de verdiğimiz önergelere her defasında “hayır” denilmiştir.

Türkiye bu yıllarda demokrasiden, adaletten, devlet aklından, liyakatten daha da uzaklaştırılmıştır. Kuru bir özür dışında, milletimize hala yaşananların ve yiten canların hesabı verilmemiştir.

Türk devletine, Türk milletine pusu kurmuş bu hain organizasyonun devlet yönetimini darbeyle ele geçirdikten sonra kimlerle iş göreceği, kimlerle bu işi planlandığı ortaya çıkarılmalıdır. Bugün bu yapılmazsa ve yargıya intikal etmezse FETÖ’ye karşı verdiğimiz mücadele eksik kalacaktır. Yapılmalı ve siyasi ayağı araştırılmalıdır ki gelecek nesillere hür ve müreffeh yaşayacakları bir vatan bırakalım.

15 Temmuz’daki alçak ve hain darbe girişiminde kahramanca, milletimizin ve devletimizin bekası için canını feda eden tüm demokrasi şehitlerimizi Rahmetle anıyorum.

Tüm Şehit Ailelerimize ve milletimize, başsağlığı ve sabır dileklerimi yineliyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyor; şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve ailelerinin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Yorumlar (0)