İYİ Partili Ayhan Erel’den ‘Ev Gençleri’ Çağrısı: Bu Durum Görmezden Gelinemez

İYİ Parti Aksaray milletvekili Ayhan EREL, ne iş hayatında ne de eğitimde olan gençlerin yaşadığı sıkıntıların tespit edilmesi ve bu durumun çözümü için meclis araştırma önergesi verdi.

Vekil Haberleri 20.01.2022, 12:36
İYİ Partili Ayhan Erel’den ‘Ev Gençleri’ Çağrısı: Bu Durum Görmezden Gelinemez

Türkiye’de ne eğitimde ne de istihdamda olan gençlerin oranı OECD ve AB ülkeleri arasında ilk sırada yer alırken. Araştırma önergesinin gerekçesinde OECD raporuna  dikkat çeken Ayhan EREL, bu durumdaki gençlerin sayısının ekonomik krizle beraber daha da artacağı uyarısında bulundu.

EV GENCİ OLARAN NİTELENDİRİLEN GENÇLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU 15-29 YAŞ ARALIĞINDAKİ GENÇLER OLUŞTURUYOR 

Ev genci olarak da adlandırılan bu gençlerin büyük bölümünün 15-29 yaş aralığındaki gençlerden oluştuğunu belirten Aksaray milletvekili, ev gençlerinin ev genci olarak geçirdiği süre arttıkça iş bulma ihtimalinin azaldığı, çalışma hayatına girdiklerinde düşük ücretler aldığınının altını çizdi. 

EV GENCİ OLARAK GEÇİRİLEN SÜRE HEM FİZİKSEL HEM ZİHİNSEL SAĞLIĞI KÖTÜ ETKİLİYOR

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan EREL, ev genci olarak geçirilen sürenin gençlerin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti.

GENÇLERİ OLMAYAN MİLLETİN GELECEĞİ OLAMAZ

Erel, gençleri olmayan bir milletin geleceğinin de olmayacağını bu nedenle gençlerin bu sıkıntılarının görmezden gelinmemesi ve bir an önce çözüm üretilmesi için meclis araştırması açılmasını talep etti.

Yorumlar (0)