İYİ PARTİLİ ATAŞ:ÇİFTÇİNİN YÜZÜ YİNE GÜLMEDİ! ALINAN BU KARARLA İTHALAT ARTACAK, YİNE TÜRK ÇİFTÇİSİ KAYBEDECEKTİR

Ataş, “Bu fiyatlar çiftçinin ekim yapmayı bırakmasına yol açacak, geçen yıl zaten 3,8 milyon ton olan ekmeklik buğday ithalatını artıracak; yine Türk çiftçisi kaybedecektir” şeklinde konuştu.

Vekil Haberleri 16.06.2022, 12:52
İYİ PARTİLİ ATAŞ:ÇİFTÇİNİN YÜZÜ YİNE GÜLMEDİ! ALINAN BU KARARLA İTHALAT ARTACAK, YİNE TÜRK ÇİFTÇİSİ KAYBEDECEKTİR

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin politikalarıyla Türk Çiftçisinin kaybetmeye devam ettiğini söyledi. Açıklanan buğday alım fiyatlarına tepki gösteren ve yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Ataş, “Bu fiyatlar çiftçinin ekim yapmayı bırakmasına yol açacak, geçen yıl zaten 3,8 milyon ton olan ekmeklik buğday ithalatını artıracak; yine Türk çiftçisi kaybedecektir” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan ve çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, artan maliyetlere, art arda gelen zamları hatırlattı.

Geçtiğimiz hafta, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı buğday alım fiyatını değerlendiren Milletvekili Dursun Ataş, “Erdoğan ‘Buğdaya 6.050 lira alım, 1.000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7.050 lira ödeme yapılacak’ dedi, ‘Arpa alım fiyatı ise 5.500 lira, 500 lira prim bedeliyle 6.000 lira olacak’ diye açıkladı. Bu açıklanan fiyatlar çiftçinin yüzünü güldürmemiştir. Maliyetler 7.000 lirayı aşmışken, her geçen gün mazota, gübreye, suya, elektriğe zam gelirken maliyetin altında fiyat açıklanmıştır. Bu fiyatlar çiftçinin ekim yapmayı bırakmasına yol açacak, geçen yıl zaten 3,8 milyon ton olan ekmeklik buğday ithalatını artıracak; yine Türk çiftçisi kaybedecektir. Bu yüzden, buğday fiyatı prim hariç 8.000 liranın üstünde, arpa fiyatı ise prim hariç 7.000 liranın üstünde olacak şekilde yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Yorumlar (0)