İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR; O'NLAR ELİ ÖPÜLECEK İNSANLAR!

Son dönemde istihdam sorununa bağlı olarak artan işsizlik ile ilgili Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bir açıklamada bulundu.

Vekil Haberleri 26.12.2018, 13:03 26.12.2018, 13:03
İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR; O'NLAR ELİ ÖPÜLECEK İNSANLAR!

Üretime dayalı olmayan, üretimin desteklenmediği bir ekonomide ihracatta başarılı olunamayacağına dikkat çeken Yaşar; “bu şartlarda istediğimiz iş imkânlarını da halkımıza sağlayamayız.” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

Görmezden gelemezsiniz; 50 kişilik iş için 7000 kişi kuyruğa girdi!

İYİ Parti Samsun Milletvekili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Ben diyorum ki Türkiye Cumhuriyeti devleti, 1 kişiye bile işveren, istihdam sağlayan müteşebbisin gerekirse elini öpmelidir. Bugün iş kuyruklarını hepimiz görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde 50 kişinin istihdam edileceği iş için Trabzon’da 7.000 kişi başvuru kuyruğundaydı. Müracaatlara şöyle bir baktığımız zaman, istihdamın ne kadar önemli olduğunu hep beraber, bir kez daha görüyoruz. Bu bahsettiğim örnek de ülkemizdeki işsizliğin ne kadar korkutucu bir boyutta olduğunun altını çiziyor.”

Samsun’da 63 tane meslek lisesi var, kaynak yapacak eleman yok!

İstihdamın önemine vurgu yapan İYİ Partili Yaşar, istihdam kadar kalifiye personelin de önemli olduğuna ve bunların yetiştirilmesi hususundaki çalışmaların önemine değindi.

“Bugün, ülkemizde, mesela Samsun'da 63 tane meslek lisesi olmasına rağmen, kaynak yapacak, elektrik işleri yapacak eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz. Dolayısıyla bunlar planlanırken, özellikle istihdama yönelik eleman yetiştirmek için de meslek liselerini tekrar, bir daha gözden geçirmek lazım. Üniversite mezunlarımızın sayısını artırarak bu işi çözmemizin imkânı yok. Sokaklar üniversite mezunundan geçilmiyor ama "vasıflı ve kaliteli eleman" dediğiniz zaman, müteşebbislerimiz, iş adamlarımız bu tür elemanları bulmakta çok ciddi zorluklar yaşıyor.” Diyen Bedri Yaşar;

Elleri öpülecek, elleri nasırlı insanlar olarak algılıyorum!

Yani kaynakçıydı, meslek erbabıydı, bunları ikinci sınıf insan gibi görmek bu ülkeye fayda sağlamaz. Tam tersine, meslek erbabı kişileri, ben, elleri öpülecek, elleri nasırlı insanlar olarak algılıyorum, hepsinin önünde de saygıyla eğiliyorum. Bu ülkenin onlara ihtiyacı olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Desteklenmeleri için her türlü katkının da sağlanmasını Hükûmetten rica ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)