İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Vatandaş saltanatınıza son verecek!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP iktidarına tepki gösterdi. Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları gündeme taşımaya devam eden Ataş, “Bu ucube partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle açlığa mahkûm ettiğiniz esnaf, işsiz bıraktığınız genç, yoksulluğa sürüklediğiniz işçi, kimsesiz bıraktığınız emekli, enflasyona ezdirdiğiniz memur, ekmeğe muhtaç ettiğiniz asgari ücretli, üretemez hâle getirdiğiniz çiftçi ekonomik çıkmaza soktuğunuz üretici, ölümü reva gördüğünüz madenci, atanamadığı için ailesinin eline bakan üniversite mezunu, 3600 sözünü verip tutmadığınız memurlar, EYT’liler, kısaca zor duruma düşürdüğünüz vatandaş ilk seçimde verdiği tüm yetkiyi elinizden alıp yirmi yıllık saltanatınıza son vermeyi sabırsızlıkla bekliyor” dedi.

Vekil Haberleri 14.10.2021, 13:20
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş: Vatandaş saltanatınıza son verecek!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çarpıcı açıklamalar yaptı. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine söz alan Ataş, görüşülen kanun teklifinin iktidar tarafından kamuoyuna “vergi reformu” şeklinde aktarılmaya çalışılsa da vergi sisteminde reform olmaktan çok uzak olduğunu söyledi.

“İKTİDAR, ARTIK KENDİ YARATTIĞI SORUNLARIN ALTINDA KENDİ EZİLMEKTEDİR”

Vergi Usul Kanunu’nda köklü değişikliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ataş, “Ancak AKP, sorunu temelden çözmek yerine yine geçici pansuman düzenlemelerle sorunun üstünü örtmeye çalışmaktadır. Görüşülen teklif, vatandaş ile idare arasında mahkeme sürecine sebep olan bazı hususları düzenlemekle birlikte çoğunlukla teknik konuları düzenleyen bir tekliftir. Yirmi yıllık AKP iktidarının sonunda her alanda adına “reform” denilen ancak hiçbir soruna merhem olmayan düzenlemeler ardı ardına getirilmektedir. İktidar, artık kendi yarattığı sorunların altında kendi ezilmektedir. İktidar, ülkemizi her alanda reformlara ihtiyaç duyan, sistemi bozulmuş, bürokrasisi çökmüş, adaleti yok olmuş, hukuk sistemi yozlaşmış, dış politikası başarısız olmuş, ekonomisi rantçılara teslim edilmiş, tarımı bitme noktasına gelmiş, eğitimde iflas etmiş bir ülke hâline getirmiştir” dedi.

“KARŞI OLDUĞUMUZ ESNAFIN VERGİ VEREMEYECEK KADAR ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLMESİDİR”

 AKP’nin Meclis’e getirdiği kanun teklifinin başarısızlığın ispat olduğunu dile getiren Ataş, “Düzenlemeyle basit usulde vergilendirilen yaklaşık 835 bin küçük esnafın gelir vergisinden muaf tutulmasını öngörmektedir. Zor bir dönemden geçen esnafımızın vergisel açıdan desteklenmesine hiçbir şekilde karşı değiliz ancak karşı olduğumuz esnafın vergi veremeyecek kadar zor duruma düşürülmesidir” diye konuştu.

“YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ’NE FAZLADAN 1,8 MİLYAR DOLAR ÖDEYEN ZİHNİYETE KARŞIYIZ”

Milletvekili Ataş, “Karşı olduğumuz, esnafın gelirleri düşerken hiçbir önlem almayıp iktidarın destekliyormuş gibi görünme çabasıdır. Karşı olduğumuz, binlerce esnaf kepenk kapatırken, birçok esnaf geçim sıkıntısından hayatına son verirken hiçbir şey yapmayanların bugün esnafa 150, 200 lira yarar sağlayacak düzenlemeyi ‘reform’ diye pazarlamasıdır. Karşı olduğumuz, esnafı pandemide kapatıp, destek vermeyip açlığa mahkûm ederken lebalep kongreler yapan, mitingler düzenleyen anlayıştır. Esnaf kirasını ödeyemezken esnafın gözünün içine baka baka yalnızca İstanbul Havaalanı için bir şirkete 1 milyar euro kira desteği veren, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne fazladan 1,8 milyar dolar ödeyen zihniyete karşıyız” şeklinde konuştu.

“AKP KAÇINILMAZ SON OLAN GİDİŞİNİ YAVAŞLATMA PEŞİNDE”

Söz konusu teklifin bahsedildiği gibi esnafa destek olmayacağını ve aynı zamanda ekonomiye de bir katkı sunamayacağını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Sorunları çözme iradesi olmayan iktidar; kaçınılmaz son olan gidişini yavaşlatma, çok alıştıkları saray yaşamına biraz daha devam edebilme, geçinemeyen vatandaşın cebinden aldıkları parayla kendi müteahhitlerinin, şirketlerinin zenginlerine zenginlik katmaya devam edebilme çabasındadır.

Özetlemek gerekirse kendi şirketlerinin, her devlet ihalesini alan beşli çetenin, devletin bankalarının içini boşaltan iş adamlarının bir kalemde milyonlarca liralık vergi borcunu silen iktidar, esnafa vereceği katkı 150-200 lirayla sınırlı olan bir düzenlemeyi sanki çok büyük bir iş yapıyormuş gibi pazarlamaktadır” dedi.

“VATANDAŞIMIZ İKTİDARIN BU OYUNLARINA İNANMIYOR, VERDİĞİ YETKİYİ GERİ ALMAK İÇİN GÜN SAYIYOR”

İYİ Parti’nin açıkladığı “Artagan” projesine de dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Ekonomide reform, İYİ Parti'nin açıkladığı “Artagan” gibi projelerle olur, esnafı açlığa mahkûm edip sonra destek oluyormuş gibi görünmekle değil. Ekonomide reform, Genel Başkanımız gibi esnafı dükkânına gidip, derdini dinleyip ona göre çözüm üretmekle olur; esnafından işçisine, memurundan çiftçisine, emeklisinden gencine refah içinde bir hayat sunmakla olur. Vatandaşımız iktidarın bu oyunlarına inanmıyor, verdiği yetkiyi geri almak için gün sayıyor. Vatandaş biliyor ki, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan tek adam rejiminin yaşattığı sorunlar bitmiyor. Bu ucube partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle açlığa mahkûm ettiğiniz esnaf, işsiz bıraktığınız genç, yoksulluğa sürüklediğiniz işçi, kimsesiz bıraktığınız emekli, enflasyona ezdirdiğiniz memur, ekmeğe muhtaç ettiğiniz asgari ücretli, üretemez hâle getirdiğiniz çiftçi ekonomik çıkmaza soktuğunuz üretici, ölümü reva gördüğünüz madenci, atanamadığı için ailesinin eline bakan üniversite mezunu, ilacını karşılayamadığınız hasta, 3600 sözü verip tutmadığınız polis, öğretmen, sağlık çalışanı, din görevlisi, yandaşlarınıza üçer beşer maaş verirken hakkını gasbettiğiniz EYT’li, kısaca zor duruma düşürdüğünüz vatandaş ilk seçimde verdiği tüm yetkiyi elinizden alıp yirmi yıllık saltanatınıza son vermeyi sabırsızlıkla bekliyor.

Yorumlar (0)