İYİ Parti'li Koncuk: Sözleşmelilerin Kaderi Pamuk İpliğine Mi Bağlı?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Gaziantep’te Beylerbeyi İmam Hatip ortaokulunda Türkçe öğretmeni Saadet Harmancının, 6 katlı apartmanın terasından atlayarak yaşamına son vermesini ve sözleşmelilerin dramını meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 15.11.2019, 11:35
İYİ Parti'li Koncuk: Sözleşmelilerin Kaderi Pamuk İpliğine Mi Bağlı?

“Saadet Harmancı’nın intihar etmeden önce sosyal medya hesabından, “Öğrencilerim haklarını helal etsinler gözüm gibi baktım hepsine üzülmesinler ben yapamadım mobbinge uğramaktan. Allah’a emanetsiniz canım öğrencilerim” diyerek intihara ilişkin paylaşımlarda bulunduğu görülmüştür.” dedi. Bunun üzerine sözleşmeli çalışanların; çalışma şartları ve mobbinge maruz kalıp kalmadıklarının araştırılması için Meclis Araştırmasının açılmasını istediğini belirtti.

Koncuk’un dikkat çektiği bir diğer husus ise “Afyonkarahisarlı olduğu ve 2 ay önce Gaziantep’te Beylerbeyi İmam Hatip ortaokulunda sözleşmeli Türkçe öğretmeni olarak görev göreve başlayan Saadet Harmancı’nın “her gün “pamuk ipliğine bağlısınız” sözünden bıktım usandım.” yazdığı da sosyal medya paylaşımlarında görülmektedir. Saadet öğretmen bir anlamda çalışanların yaşamış olduğu ruh halini de ifade etmektedir. Düşünün sözleşmelisiniz ve her gün bunu yeniden yaşıyorsunuz. Bir gün, bir ay, bir yıl sonra aynı işe devam edip etmeyeceğiniz istediğimiz yere tayin olup olmayacağınız, ayrı olduğunuz eş ve çocuklarınızla ne zaman bir araya geleceğiniz belli değil. Aynı işyerinde, kadrolu çalışanlar ile arasındaki farkı gören, bunların ne anlama geldiğini bilen sözleşmeli çalışanların huzurlu ve mutlu olmasını beklemek çok zor görünüyor.” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, sözleşmeli çalışanların çalışma şartları ve mobbinge maruz kalıp kalmadıklarının araştırılması konusunun takipçisi olacağını belirtti. Saadet Harmancı’ya Allahtan rahmet, kederli ailesine sabırlar dilediğini ifade etti.

Yorumlar (0)