banner758

İYİ PARTİ'Lİ KONCUK: ADANA’DA SELDEN MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk “Geçtiğimiz günlerde yoğun yağış alan Akdeniz Bölgesinde yaşanan felaketini Meclis gündemine taşıdığını söyledi. Türkiye’deki yağışlı havanın etkisi Adana’da da etkisini göstermiş, yağışlar nedeniyle birçok sera ve bahçe zarar gördü. Kozan, Sarıçam ve Seyhan ilçesinde aşırı yağışın sele neden olduğunu belirtti. Sel suları nedeniyle ekili tarım arazileri zarar görürken, evleri su bastı, araçlar yolda kaldı, ilçede bulunan sanayi sitesindeki iş yerleri ise sular altında kaldı. Yağış nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gördü.”

Vekil Haberleri 14.01.2020, 13:15
İYİ PARTİ'Lİ KONCUK: ADANA’DA SELDEN MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Koncuk, “Buğday, soğan ve marul ekili alanlarımızda hasar söz konusudur, çiftçiyi destekleme modeli kapsamında, dekar başına destek ödemesi yapılacak mıdır? Yağıştan dolayı çiftçilerimizin ekonomik zararlarını gidermek için çalışmanız var mıdır? Yağış nedeniyle zarar gören ekili tarım arazileri için çiftçilerimizin zararlarının ne kadarı sigorta kapsamında karşılanacaktır? Sigorta kapsamı dışında kalan çiftçilerimizi nasıl desteklemeyi düşünüyorsunuz?” Soru önergesiyle çiftçilerimizin sorunlarına cevap aradığını belirtti.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Adana’da tekrar benzer bir durumun yaşanmaması için, Hükümetin Adana’yı cezalandırma yolundan vazgeçip bu altyapı sorunun giderilmesi için yatırımların arttırılması ivedilikle gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)