İYİ Parti'li Ataş: İktidar Krizin Bedelini Emeğiyle Geçinen Yoksul Kesimlere Ödetmeye Devam Ediyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşın geçim sıkıntısını gündeme taşıdı. Asgari ücretten vergi kesintisi yapılmasına tepki gösteren Ataş, “İktidar, bütçe açığını vatandaşın cebinden çalarak kapatmaya çalışıyor” dedi. Geçim sıkıntısı yüzünden toplu intihar olaylarının yaşandığına dikkat çeken Milletvekili Ataş, “AKP iktidarı krizin bedelini emeğiyle geçinen yoksul kesimlere ödetmeye devam ediyor. Halkı tasarrufa çağıran yöneticiler, büyük bir şatafat ve lüks içerisinde yaşamaya devam ederken halkın yoksulluğa mahkûm edilmesini kabul etmiyoruz. Krizin bedelini zaten sıkıntıda olan halka, çiftçimize, işçimize, memurumuza, emeklimize ödetilmesine hayır diyoruz” ifadelerini kullandı.

Vekil Haberleri 22.11.2019, 12:50
İYİ Parti'li Ataş: İktidar Krizin Bedelini Emeğiyle Geçinen Yoksul Kesimlere Ödetmeye Devam Ediyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) parti grubu adına söz aldı ve ekonomide yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

 “ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KESİNTİSİ YAPILMAYA DEVAM EDİLMEKTEDİR”

Hükümetin her geçen gün vatandaşın sırtına yeni vergiler yüklediğini ifade eden Milletvekili Dursun Ataş,  “Son olarak değerli konut vergisi üzerine düzenlemeler yapılmaktadır. Yani AKP Hükümetinin vatandaşlarımızın sırtına yüklediği vergilere yeni maddeyle bir yenisi daha eklenmektedir. Bu yöndeki kanun teklifi yasalaşırsa vatandaşın ödediği vergilere 3 yeni vergi daha eklenecektir. İktidar her ne kadar ‘Bu kanunla az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alacağız.’ diyerek algı oluşturmaya çalışsa da bugün hâlâ asgari ücretten vergi kesintisi yapılmaya devam edilmektedir. Her gün kişilerin harcamaları üzerinden alınan dolaylı vergilere zam yapılmaktadır. Görülen o ki bu vergiler, yoksulun yükünü hafifletmek için değil, sarayın bütçe açığını kapatmak için getiriliyor ama israf ve harcama o kadar fazla ki bu vergiler, ülkemizin bir yıllık bütçe açığını kapatmayı bırakın, bir aylık bütçe açığını bile kapatmaya yetmeyecektir” diye konuştu.

 “İKTİDAR, BÜTÇE AÇIĞINI VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇALARAK KAPATMAYA ÇALIŞIYOR”

 AKP hükümetinin yandaşa her türlü kolaylığı sağladığını ancak vatandaşın ve ülkenin rant ekonomisine mahkum edildiğini dile getiren Milletvekili Dursun Ataş, “Siyasi iktidar her fırsatta ‘Kriz yok.’ naraları atsa da, damat ‘Kriz var’ diyenleri terörist ilan etse de, ‘Enflasyon düşüyor, ekonomimiz büyüyor, uçuyor; işsizlik yok, kimse iş beğenmiyor.’ dese de attığı adımlar, aldığı kararlar ve çıkardığı kanunlar bu durumun tam tersini gösteriyor. Bakınız, çıkarılan bu kanun maddesi dahi krizin varlığını ortaya koyuyor. İktidar, bütçe açığını vatandaşın cebinden çalarak kapatmaya çalışıyor; yeni vergiler koyuyor, olan vergileri artırıyor, zam üzerine zam yapıyor ama kesinlikle yandaşlarına dokunmuyor. Tam aksine, yandaş şirketlere ait vergi borçlarını siliyor, bakanlara özel teşvikler çıkarıyor, yandaşlarını kurtaracak düzenlemeler yapıyor, kendi oluşturdukları zengin sınıfı daha da zengin etmek için uğraşıyor. Yani mevcut iktidar, ülkemizi, sadece parası olanın para kazandığı bir rant ekonomisine mahkûm ediyor.” dedi.

 “GEÇİM SIKINTISI YÜZÜNDEN TOPLU İNTİHARLARA BAŞLADI”

 Vatandaşın birçok sıkıntı ile karşı karşıya bırakıldığını belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi, “İktidar tarafında bunlar yaşanırken vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısı, milyonlarca işsiz gencimizin iş beklemesi, atanamayan üniversite mezunlarının feryatları, iktidar sahiplerinin umurunda bile değil. İnsanlar, son günlerde, geçim sıkıntısı yüzünden toplu intiharlara başladı. İstanbul’da aynı evde yaşayan 4 kardeş siyanür içerek intihar etti; Alanya’da yaşayan 4 kişilik Şimşek ailesi yaşamına son verdi. Baba Selim Şimşek geride bıraktığı mektupta ‘Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok, hayatımıza son veriyoruz.’ yazıyordu. Daha geçtiğimiz günlerde ise Bakırköy’de karı koca ve 6 yaşındaki çocuklarının cansız bedeni bulundu, ağır borç batağındaki aile ne yazık ki yaşamlarına son verdi. Bu intiharlara ilaveten Samsun’da intihar eden baba, adliyenin önünde intihar eden anne, çocuklarını ısıtamadığı için kendisinin canına kıyan, asan anne, atanamadığı için kendi canına kıyan genç öğretmenler, artık Sayın Cumhurbaşkanıyla aynı gemide değiller. Tüm bunlar olurken şimdi, burada, iktidar, yeni vergiler koyarak vatandaşı ezmeye devam ediyor.”

 “İKTİDAR KRİZİN BEDELİNİ EMEĞİYLE GEÇİNEN YOKSUL KESİMLERE ÖDETMEYE DEVAM EDİYOR”

Konuşmasında, “Maalesef, iktidarın, vatandaşın sorunuyla ilgilenmek gibi bir derdi bulunmuyor” diyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “İktidar, kendi yanlış politikalarının ve damadın neden olduğu krizin bedelini emeğiyle geçinen yoksul kesimlere ödetmeye devam ediyor. Vatandaş bu denli büyük bir krizle boğuşurken iktidar sahipleri “İtibardan tasarruf olmaz.” diyerek savurganlık ve yolsuzluk içinde yaşamaya devam ediyor. AKP’li belediyelere kadar uzayan bu savurganlık ve yolsuzluklar, Sayıştay raporlarında açık bir şekilde yer alıyor. Halkı tasarrufa çağıran yöneticiler, büyük bir şatafat ve lüks içerisinde yaşamaya devam ederken halkın yoksulluğa mahkûm edilmesini kabul etmiyoruz. Krizin bedelini zaten sıkıntıda olan halka, çiftçimize, işçimize, memurumuza, emeklimize ödetilmesine hayır diyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)