banner773

İYİ Parti'li Ataş hükümete seslendi: Sözleriniz lafta kalmasın, gerçeğe dönüşsün!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Milli Savunma Bakanlığı’nın kesin hesap, bütçe, Sayıştay raporu ve özel bütçe görüşmelerinde FETÖ ile mücadele konusunda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Vekil Haberleri 18.11.2020, 11:54
İYİ Parti'li Ataş hükümete seslendi: Sözleriniz lafta kalmasın, gerçeğe dönüşsün!

“Ülkemizin bulunduğu Orta Doğu coğrafyasının durumu dikkate alındığında Türkiye ateşten bir çemberin içerisindedir; üç tarafı denizlerle, dört tarafı küresel, emperyalist güçlerle çevrili olan ülkemizin bölgesinde istikrarı sağlaması ve devam ettirmesi ordumuz güçlü oldukça mümkün olacaktır” diyen Ataş, ancak AK Parti döneminde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin sürekli düşüş yaşadığını söyledi.

HER ZAMAN DESTEK VERECEĞİZ

İYİ Parti olarak Milli Savunma konusunda gelen taleplere hep olumlu yanıt verdiklerini kaydeden Milletvekili Ataş, bu konunun hassas bir konu olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte de Milli Savunma Bakanlığı bütçesiyle ilgili taleplere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

LAFTA KALMASIN, GERÇEKTEN BÜTÇE AYRILSIN

Ataş, “Hükümet temsilcilerince hamasi şeyler söyleniyor, millî savunmaya çok bütçeler ayrıldığı söyleniyor ama biz baktığımızda Millî Savunma Bakanlığı bütçesi biraz önceki söylediğim konular da dikkate alınarak, yıllara sari devamlı düşüş göstermektedir. Bazı güçler, evet, millî savunmanın zayıflamasın isteyebilir, farklı konuşabilir ama bulunduğumuz coğrafya gereği millî savunmamızın bütçesi her zaman yüksek olmak zorunda ve bize her zaman güven vermek zorunda. 2003 yılı bütçesine baktığımızda genel bütçedeki oranı 6,9, 2012 bütçesine baktığımızda genel bütçe içerisindeki rolü ve yeri 5,2'ye düşüyor, 2019 ve 2020 bütçelerine baktığımızda 4,9'a geriliyor, 2021 yılı bütçesine baktığımızdaysa genel bütçedeki oranı 4,54 düşüyor bu gittikçe de düşüyor ve Millî Savunmanın bütçesine ayrılan pay diğer Bakanlıkların bütçeleri arasında 5'inci sırada yer alıyor. Bunu biz yetersiz olduğuna inanıyoruz, hele hele böyle bir dönemde dört tarafımız gerçekten emperyal güçlerle çevrilmiş, içeride dışarıda bu kadar zorluklar yaşarken lafta değil gerçekten de millî savunmamıza ve ordumuza daha fazla bütçe ayrılması gerektiğine inanıyoruz. NATO'ya baktığımızda, NATO ülkeleri arasında NATO'nun aldığı bir karar vardır ki gayrisafi millî hasılanın yüzde 2'sini ayırmamız gerekirken burada çok geride kalmış durumdayız. Dünyanın çok kuvvetli ordularından biri olarak gösterilmemize rağmen orduya yapılan yatırımlarımıza baktığımızda dünyada 15'inci sırada yer alıyoruz. Bu da bizim millî savunmamıza yeteri kadar bütçe ayırmadığımız çok açık bir ifadesidir” diye konuştu.

AKP DÖNEMİNDE PEYGAMBER OCAĞI DEVAMLI ZANLI BİR ORDU DURUMUNA GETİRİLMİŞTİR

AKP’nin iktidara geldiği günden bugüne ordumuzun üzerinde devamlı projeler yürüttüğünü kaydeden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Ordu-millet anlayışıyla temelleri atılmış ‘Peygamber ocağı’ diye adlandırdığımız şanlı ordumuzu devamlı zanlı bir ordu durumuna getirilmiştir” dedi. FETÖ konusunda yapılan yanlışları sıralayan Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin 2004 yılında irticayla mücadele konusunda Millî Güvenlik Kurulu tarafından kendilerine sunulanları dikkate almadığını ve orduyu kendi içerisinde parçalamaya, orduyu düşman görmeye devam ettiğini söyledi.

VATANSEVER SUBAYLAR, BİNLERCE SUBAY VE ASTSUBAY TASFİYE EDİLMİŞTİR

Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı: Millî Güvenlik Kurulunun kendilerine sunduklarıyla bu mücadeleyi sürdürmek yerine 2008 yılında başlayan Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Ay Işığı, Askerî Casusluk davaları başta olmak üzere 20'ye yakın kumpas davasını yürüterek Atatürkçü, cumhuriyetçi, vatansever subayları, binlerce subay ve astsubayı tasfiye etmiş ve bugün mücadele ettiğimiz FETÖ'cülerle yakınlaşarak boşalan yerlere maalesef ki bu cemaatin militanlarını yerleştirilmiştir. Bunun üzerine, bu subaylarımızdan onurlarına yediremeyip intihar edenler olmuştur, aile düzenleri bozulan -neler çektiklerini bizler yakından biliyoruz- birçok insanın ölümüne sebep olmuşlardır. Arkasındansa en büyük darbeyi, aslında en büyük kötülüğü de yine Türk Silahlı Kuvvetleri görmüştür ve bunlardan sonra da bu vatansever subaylarımızdan boşalan yerlere yerleşen hainler, FETÖ'cüler maalesef ki 15 Temmuzda başımıza bombalar indirmiştir, Gazi Meclise varana kadar bombalamıştır. Yine, bu 15 Temmuzda da ordumuz içerisinde çoğunlukta olan vatansever, cumhuriyetçi, Atatürkçü subaylarımız, astsubaylarımız, askerlerimiz bizi bu beladan kurtarmıştır ama bu beladan da bir ders çıkarmamış olmalıyız ki akabinde 15 Temmuz hain darbe girişimini sanki Türk ordusu yapmış gibi veya oradaki vatansever subaylar, askerler yapmış gibi lanse edilerek ordumuzun temel taşlarıyla, ordumuzun genetik yapılarıyla, ordumuzun bütün kurumlarıyla, kurullarıyla oynanmaya başlanmıştır.”

ASKERİ OKULLAR YENİDEN AÇILMALI, ORDUDA ARKADAŞLIK RUHU KALMADI

Orduda eski arkadaşlık ruhunun kalmadığını dile getiren Ataş, “Asırlara sirayet etmiş harp okulları, askerî okullar, harp akademileri, astsubay hazırlama okulları, askerî hastaneler kapatılmış, bunlar da ayrı ayrı bakanlıklara bağlanmıştır. Bugün geldiğimiz noktada askerî doktorlarda ne kadar sıkıntı çektiğimizi Millî Savunma Komisyonunda görüştük, hepimiz de biliyoruz. Bunlara artık bir an önce yeniden dönüp, bakıp düzenlememiz lazım ve harp okullarının, askerî akademilerin ve askerî akademilere, harp okullarına öğrenci yetiştiren askerî liselerin yeniden bir şekilde açılmasını sağlamamız lazım. 15 Temmuz geride kalmıştır, Türk ordusu yapmamıştır. AK Parti'nin desteklediği, o gün yol yürüdüğü hainler, belki bugün uyanmış olabilirsiniz, onlar yapmıştır. Bunun ceremesini Türk ordusuna çektirmememiz lazım, bu orduya ömür boyu ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

BUGÜN UYANDINIZ, GÜZEL…

Toplantıda Ataş’ın sözlerine cevap veren AKP Milletvekilleri, “AK Parti hainleri desteklememiş, hainlerle mücadele etmiştir” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Ataş, “FETÖ konusu 'Kandırıldık' deyip, bitirildi. Ben ordunun bir mensubuyum ve şeref duyuyorum. Orduya siz o iftiraları attınız zamanında ve o sıra “cemaat” dediğiniz yapıyı siz orada güçlendirdiniz. O gün için 'cemaat' bugün için hain. Bugün uyandınız, güzel. O yapı bizim için her zaman haindi” dedi.

İNŞALLAH, AKILLANMIŞSINIZDIR, AKLINIZI BAŞINIZA ALMIŞSINIZDIR

Toplantıda “Barış Süreci” denilen döneme ilişkin de hatırlatmalar yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Barış sürecin başlattınız, size göre barış, bize göre ihanet süreci ve bu ihanet sürecine de şöyle dönüp baktığımızda, bizim gördüğümüz, 800 civarında polisimiz ve askerimiz şehit olmuştur. ‘Analar ağlamasın.’diye başlattığınız bir süreçte bütün askerimizin, polisimizin anaları ağlamıştır. İşte görüyorsunuz, yaptığınızın sonuçları bunlar. Sonuç olarak, biz ordumuza her zaman yeterli desteği vermek zorundayız. Eğer bu coğrafyada özgürce yaşamak istiyorsak, bu emperyal güçlere karşı ilk derecede güçlü olan ordumuz sayesinde olacaktır ve devamlı bu gücü onlara vermek zorundayız. İnşallah, akıllanmışsınızdır, aklınızı başınıza almışsınızdır” diye konuştu. Konuşmasında Azerbaycan'a destek mesajları da veren Ataş, “Azerbaycan’a verilen her türlü destekten Türk milletinin her ferdi çok büyük mutluluk duyuyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI KAYSERİ’DE SÖZ VERDİ, O SÖZ NE OLDU?
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, ordu personelinin hakları ile ilgili de açıklama yaparak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a seslendi. Ataş, şu ifadeleri kullandı: “Milletvekillerinin tamamı personel haklarıyla ilgili, iki yıldır, iki buçuk yıldır, burada söz alıp her kürsüye çıkan bir şeyler söylemeye çalıştı, fakat bunlarla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadı. Bunların başında astsubaylarımızın sorunları bulunuyor, bunları sizinle özelde de görüştük, biliyorsunuz. Binbaşı rütbesindeki subaylarımızın, uzman çavuşlarımızın, uzman erbaşlarımızın ve sözleşmeli subay, astsubaylarımızın sorunları bulunuyor. Binbaşılara verilmesi gereken makam tazminatının sözü daha önce verildi. Binbaşılarımız şu zor şartlarda yarbaylarımızla aynı görev, aynı makamlara atanarak vekâleten yürütüyor fakat bunlara makam tazminatı verilmiyor. Bunları dile getirmemizi istiyorlar, biz de bunun yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yine, sözleşmeli subay ve astsubaylarımız da muvazzaflardan çok farklı durumdalar; on yılları bittiğinde dışarıda başka bir kuruma sınavsız geçiş hakları istiyorlar. Bunların düzenlenmesi lazım. Astsubaylarımızla ilgili en önemli 2 temel konu; birisi, 2003 yılından bu yana meslek yüksekokullarından mezun olan astsubaylarımız 9'uncu derecenin 1'inci kademesinden başlıyorlar ve onların dengi meslek yüksekokullarından mezun olanların tamamı 9'un 2'sinden başlıyor. Bunun verilmesi lazım. Bununla ilgili bir çalışma olduğunu daha önce ifade etmiştiniz. Bunda bir gelişme var mı? Bir de astsubaylarımız emekli olurken, sizler çok iyi biliyorsunuz yüzde 45-50 oranında bir maaşla emekli oluyorlar ve her biri dışarıda ek bir iş yapmak zorunda kalıyorlar. Askerlikten emekli olanların dışarıda neler çektiğini hepimiz biliyoruz. Bunların görev ve hizmet tazminatlarına, emekliliğe de yansıyacak şekilde, tekrar düzenlenme getirilmesini büyük bir umutla bekliyorlar. Bununla ilgili 63'üncü, 64'üncü AKP Hükûmetlerinde söz verildi, Sayın Cumhurbaşkanımız benim de seçim bölgem olan Kayseri'de seçimden önce söz verdi. Bunu arkadaşlarımız dört gözle bekliyorlar. Yine, uzman çavuşlarımız özlük haklarında bazı düzenlemeler bekliyorlar ki en önemli düzenlemelerden biri de emeklilikleriyle alakalı”

Yorumlar (0)