banner773

İYİ Parti'li Ataş: Hiç Mi Vicdanınız Sızladı Mı?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, asgari ücretin 2.324,70 TL olarak açıklanmasına tepki göstererek, AKP iktidarına yüklendi. Ataş, “Bir lokma, bir hırka diye çıktığınız yolda; işçiyi, memuru, emekliyi bir lokmaya muhtaç bıraktınız” dedi.

Vekil Haberleri 27.12.2019, 15:41
İYİ Parti'li Ataş: Hiç Mi Vicdanınız Sızladı Mı?

AKP’nin iktidara geldiğinde kullandığı 3Y’yi de hatırlatan Ataş, “Bu iktidar zamanında yasaklar da arttı, yolsuzluk da arttı, yoksulluk da arttı. Yani ne vaat verdilerse hep tersini yaptılar” diye konuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, asgari ücreti açıklarken kullandığı, “İşçimizi enflasyona ezdirmedik” açıklamasına da tepki gösteren Ataş, “Bu açıklamayı halkın gözüne baka baka yaparken hiç mi vicdanınız sızlamadı?” diye sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, asgari ücretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hükümet bir kez daha vatandaşı açlığa, yoksulluğa mahkum etmiştir” diye konuştu.

“İNİM İNİM İNLİYOR İŞÇİ, EMEKLİ, ESNAF, NEDEN GÖRMEZSİNİZ?

 Kendileri ve yandaşları söz konusu olduğunda bütçeyi hoyratça savurmaktan kaçınmayan AKP iktidarı iş vatandaşa geldiğinde yine gerçek yüzünü göstermiştir diyen Ataş, “Bunlar iktidara gelince ne vaat verdi? Dediler ki 3Y ile mücadele edeceğiz. Peki, şimdi neden bu 3Y’yi ağızlarına almıyorlar. Çünkü işlerine gelmiyor. Neydi bu 3Y? Güya yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Ne dedilerse, ne vaat verdilerse hep tersini yaptılar. Yasaklarla mücadele dediler insanlar sosyal medyadan bile düşüncesini yazamaz oldu, konuşamaz oldu. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz dediler, ama yapanların yanına hep kar bıraktılar. Yolsuzlukları ortaya çıkaranları cezalandırdılar, yapanları koruyup, kolladılar. Yoksullukla mücadele edeceğiz dediler, insanları daha da borçlu hale getirip, yoksullaştırdılar. Son olarak da asgari ücret açıklandı ve vatandaşı bir kez daha açlık sınırının çok çok altında rakamlara mahkum ettiler. Asgari ücreti açıklayan Bakan ise kamuoyunun karşısında akıllara durgunluk veren bir açıklama yaparak, ‘İşçimizi enflasyona ezdirmedik’ dedi. Bu ifadeyi kullanırken hiç mi vicdanı sızlamadı? Yazıktır. İnsanlar ekonomik olarak çıkmazda. İnim inim inliyor işçi, emekli, esnaf. TUİK’in gerçekleri saklayan, vatandaştan uzak rakamlarına mı güveniyorsunuz? Mutfaklar yanıyor, ama TUİK iktidar baskısı yüzünden gerçekleri saklıyor. Sizin göstermek istediğiniz sahte enflasyonla, vatandaşın enflasyonu arasında dağlar kadar fark var. Gidin vatandaşın kapısını çalın, görün halini. Elektriğe, doğalgaza, suya, ulaşıma gelen zamları da mı görmezsiniz? Vatandaşı neden düşünmezsiniz? Halkın gözüne baka baka bunları nasıl söyleyebiliyorsunuz? Sizler bu kadar mı halktan koptunuz? Daha nereye kadar çay-simit hesabı yapacaksınız?” İfadeleri kullandı.

“İŞÇİYİ, MEMURU, EMEKLİYİ BİR LOKMAYA MUHTAÇ BIRAKTINIZ”

“AKP iktidarının yanlış ve halktan uzak, yandaşa yakın politikaları yüzünden kaybeden ülkemiz kaybeden vatandaşımız oldu” diyen  İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  şu ifadeleri kullandı, “Bugüne kadar ‘şu olursa uçacağız’ diye milleten oy istediler, millet güvendi verdi, ama uçan yoksullukla mücadele eden vatandaş değil, hep kendileri oldu. Her alanda uçtular, uçmaya da devam ediyorlar. Nerede rant varsa kapışıldı. Yandaş için ihaleler havada uçtu. Her gün yandaşlara verilen milyonluk devlet kaynakların örneklerini okuyoruz, görüyoruz. Simit sarayı kıyaklarına şahit oluyoruz. Artık yeter. Çünkü milletin canına bu durum tak etmiştir. Şimdi gelinen noktada Kanal İstanbul’a gelince devletin parası var, yandaşlara, simit sarayına var, garanti verdiğiniz köprülere, otobanlara, hastanelere, havaalanlarına var, ama işçimize yok. Bir lokma, bir hırka diye çıktığınız yolda; işçiyi, memuru, emekliyi bir lokmaya muhtaç bıraktınız”

Yorumlar (0)