banner773

İYİ Parti'li Ataş: Gerçek habercilik yapanlara ceza var, ama asıl zararlı yayınlara kayıtsız kalınıyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yayıncılıkta yapılan hülleyi Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Ataş, “RTÜK’ün iktidara muhalif olan, gerçek habercilik yapan kanallara verdiği cezalar ortadayken, asıl zararlı yayınlara kayıtsız kalması kabul edilemez bir durumdur” dedi. Toplumu tehdit eden bu duruma el atılması gerektiğini dile getiren Ataş, “Alenen dolandırıcılık yapılıyor” dedi ve sessiz kalınmasına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 20.10.2020, 14:46
İYİ Parti'li Ataş: Gerçek habercilik yapanlara ceza var, ama asıl zararlı yayınlara kayıtsız kalınıyor

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, sorunların çözümüne yönelik mücadelesini sürdürüyor. Ataş, bu kez de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM)Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi vererek, zararlı yayınları sordu. Bazı televizyon kanallarının RTÜK tarafından verilen her cezada hülle yaparak zararlı yayınlarına devam ettiğini belirten Ataş, “Toplumumuzun ahlakının ve özellikle de çocuklarımızın ahlaki gelişimini olumsuz etkileyen bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, “Aynı zamanda alenen dolandırıcılık yapılıyor” diye konuştu.

GERÇEK HABERCİLİK YAPANLARA CEZA VAR, AMA ASIL ZARARLI YAYINLARA KAYITSIZ KALINIYOR

“TÜRKSAT üzerinden uydu yayını yapan bazı televizyon kuruluşlarının program içerikleri toplumun genel ahlakına aykırı olmakla birlikte toplum sağlığını ve toplum ahlakını tehlikeye düşürecek niteliktedir” ifadelerini kullanan Milletvekili Dursun Ataş,  “İlgili kuruluşlar RTÜK‘den çok sayıda cezaya muhatap olmalarına rağmen bir yıl sonra bu cezalar sıfırlandığından zararlı yayınlarına devam etmektedirler. Peş pepe farklı logolar ile aynı içerikleri pazarlayanlar cezaya muhatap olduklarında diğer yayınlarla devam ederek hülle yapmaktadırlar. Toplumumuzun ahlakının ve özellikle de çocuklarımızın ahlaki gelişimini olumsuz etkileyen aynı zaman da dolandırıcılığın alenen yapıldığı bu yayınların önüne geçilmesi elzemken yine uydu yayınlarındaki ekonomik sıkıntılar belli iken bu kuruluşların çok sayıda uydu kanalını finanse ederken zorlanmamaları zararlı içeriklerden elde ettikleri gelirin boyutunu da açıkça göstermektedir. RTÜK’ün iktidara muhalif olan, gerçek habercilik yapan kanallara verdiği cezalar ortadayken, asıl zararlı yayınlara kayıtsız kalması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

HÜLLECİLERE CEZA YOK MU?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Kültür ve Turizm Bakanı  Mehmet Nuri Ersoy’dan, yönelttiği şu sorulara da yanıt istedi: RTÜK tarafından verilen her cezada hülle yaparak yayını devam ettiren bu zararlı kuruluşların lisans iptalini gerçekleştirmek mümkün değil midir? RTÜK tarafından verilen uyarı ve cezalar belli iken bu kanalların yayına devam etmeleri sadece uydu kiralarındaki beklentiler midir? Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları ve kuruluşları genel ahlakı, toplum sağlığını, aileyi gençleri ve çocukları zararlı alışkanlıklardan ve yayınlardan korumayı amaç edinirken bu kuruluşlar açıktan günün her saatinde yayınlarını nasıl devam ettirebilmektedirler?

Yorumlar (0)