İYİ Parti'li Ataş: Bu sistem iflas etmiştir!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Atatürk’ü sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyorum” dedi. “Seni anlamak Türk'ü, Türklüğü anlamaktır” diyen Ataş, “Cumhuriyetimizin kurucusu, bir milleti küllerinden tutuşturmuş, devlet kurmuş Ulu Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 82. yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Ataş, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak ve sonrasında yaşananlarla ilgili de dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Vekil Haberleri 10.11.2020, 14:58
İYİ Parti'li Ataş: Bu sistem iflas etmiştir!

Milletvekili Dursun Ataş, “Hazine boş, Merkez Bankası’nda rezerv kalmamış, İşsizlik, Yoksulluk tavan yapmış, Ekonominin başındaki damat kayınbabasına trip atıyor. İstifa edip kayıplara karışıyor. Ülkeyi yönetenlerden tek bir ses yok. Türkiye Cumhuriyetini kabile devletine çevirdiniz” dedi.  Yaşananların mevcut sistemdeki çıkmazı da gözler önüne serdiğini dile getiren Ataş, tek adama dayalı sistemin bu ülkeye fayda sağlamayacağının da apaçık ortaya çıktığını belirtti.

BU SİSTEM İFLAS ETMİŞTİR

Atatürk’ü, andığımız bu günde, onun fikirlerinin de iyi anlaşılması gerektiğini dile getiren Ataş, “Ne yazık ki, bu ucube sistemle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu milletin zor şartlarda kurduğu Gazi Meclis, gelinen süreçte etkisiz hale getirilmiştir. Artık kararlar tek bir kişinin ağzına bakmaktadır. Bu sistemin artık sürdürülebilir bir yanı kalmamıştır. Son yaşananlar da bu tablonun en açık göstergesidir. Bu ucube hükümet sistemi getirilirken çok hızlı kararlar alınacağı söylenerek savunulmuştu. Gelinen noktada bu sistem iflas etmiş, bir istifa bile 24 saatten fazla bir süre açıklığa kavuşturulamamıştır. Olası daha büyük bir kriz yaşandığında olacakları düşünemiyorum.” diye konuştu.

BAKAN İSTİFA ETMİŞ, AMA HAVUZ MEDYASINDAN TEK SATIR HABER YOK

Berat Albayrak’ın, istifasının yandaş basında yer almamasına da tepki gösteren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etti. Vatandaş ne oldu, ne bitti merak ediyor, ama havuz medyasında ve TRT’de konuyla ilgili tek kelime haber yok. Yazıklar olsun. Bütün havuz medyası ve TRT saatler önceki haberi, ‘son dakika’ şeklinde ‘Berat Albayrak‘ın af talebi kabul edildi’  diye verdiler. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Ne yazık ki Gazetecilik de, kamunun doğru ve tarafsız haber almak hakkı da bu ucube sistemle birlikte yok edildi. ” dedi.

SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR, AMA ONLAR KEYİF ÇAYI İÇİYOR

Ülkede ekonominin kötüye gittiğini ve hükümetin buna rağmen iç sorunları ve aile içi meseleleri, kavgalarıyla ülkeyi meşgul edip, sorunları çözmek yerine daha da büyüttüğünü  kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Bu hükümetin, hükümet edecek hali kalmamıştır. Ülke bu haldeyken hala vatandaşı aldatıp, keyif çayı içmeye devam ediyorlar. Vatandaşın hali ortada. Ekonominin durumu ortada.  Kendileri ve yandaşları keyif yaparken, vatandaş geçinme derdinde. Mutfak yanıyor, borçlar artıyor. İnsanları borçlandırıp,  hacizlerle, iflaslarla karşı karşıya bıraktılar. Bu çarpık düzen daha fazla sürdürülemez. Ülkenin ve kurumlarının yeniden saygın bir hale gelmesi ve Devlette şeffaflığın hakim olması şart. Tüketim ve satmaya dayalı ekonomi değil, üretmeye dayalı anlayış şart. Eğer bu güven ortamı sağlanmazsa daha olumsuz durumlarla bu ülke karşı karşıya kalabilir.” diye konuştu.

YETER! BU MİLLETİN AKLIYLA ARTIK ALAY ETMEYİN

Diğer yandan Ataş, TÜİK’e de seslenerek, “Artık vatandaşı aldatmayı bırakın” çağrısı yaptı. Ataş, “Fiyatlar artarken enflasyonu düşüren TÜİK, ‘istihdamın azaldığını’ söylüyor, ama her ne hikmetse bununla beraber işsizliği de düşürüyor. Hem istihdam azalıyor, hem işsizlik düşüyor. TÜİK dünyada bir ilki daha başarıyor. TÜİK gibi bir kurumumuz varken şimdi bu beylere göre, Avrupa bizi nasıl kıskanmasın. Yahu yeter. Bu milletin aklıyla artık alay etmeyin” dedi.

UMUTSUZLUĞA GEREK YOK, ÇÜNKÜ İYİ PARTİ VAR

“Umutsuzluğa gerek yok. Çünkü İYİ Parti, iyi günler için deneyimli kadrolarıyla hazır” diyen Milletvekili Ataş, “ Bu milletin artık halinden anlayan, dinleyen, çözüm üreten insanlara, kadrolara ihtiyacı var. İYİ Parti olarak dertlere çözüm üretmek için çalışıyoruz. Vatandaşı dinleyip, çözüm odaklı siyasetimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)