İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: Yetkilileri Göreve Çağırıyorum

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Bitlis Tatvan'da helikopter kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Milleti’nin başı sağ olsun” dedi. Meclis’te vatandaşların sıkıntılarını da gündeme taşıyan Ataş, yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkat çekti ve AKP iktidarının bu sıkıntılar karşısında üç maymunu oynadığını dile getirdi. Ataş, Pınarbaşı Yukarıborandere’de köylüye kesilen cezalarla ilgili de, vatandaşın yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekerek, yetkilileri göreve davet etti.

Vekil Haberleri 05.03.2021, 13:51
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş: Yetkilileri Göreve Çağırıyorum

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Sayın Dursun Ataş, Meclis’te vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmeye devam ediyor. Yoksulluğun her geçen gün arttığını belirten Ataş, “Geçinemeyen vatandaş kredi üstüne kredi kullanmakta, kredi kartlarına mahkûm olmaktadır. Borcunu borçla kapatarak hayatını idame ettirmeye çalışan milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır. İşsizliğin tavan yaptığı, esnafın kepenk indirdiği, halkın yüzde 64’ünün borçlu olduğu, yüzde 90’ınından borcunu ödemekte zorlandığı göz önüne alındığında durumun vahameti daha net görülmektedir” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın sorunlarını gündeme taşımaya devam ediyor.

TÜRK MİLLETİ’NİN BAŞI SAĞ OLSUN

Helikopter kazası ile ilgili de açıklama yapan Ataş, “Bitlis Tatvan'da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehit olan askerlerimizden Pınarbaşılı hemşerimiz Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci yarın Pınarbaşı Uzunpınar Mahallesi’nde toprağa verilecektir.Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim.Türk Milleti’nin başı sağ olsun” diye konuştu.

HÜKÜMET 3 MAYMUNU OYNUYOR

Diğer yandan her fırsatta toplumun farklı kesimlerinin sesi olan ve AKP iktidarını uyarırken, yapılması gerekenleri de her fırsatta sıralayan Milletvekili Dursun Ataş, “Hükümet üç maymunu oynasa da gelinen noktada vatandaş büyük ekonomik sıkıntı içerisinde” şeklinde konuştu.

BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ, VATANDAŞA BU KADAR YÜKLENİLMEZ

“İktidar ekonomik krizin yükünü vatandaşın sırtından alacak önlemler yerine her geçen gün artan vergilerle şatafatını, lüksünü, israfını vatandaşın sırtına yüklemektedir” ifadelerini kullanan Milletvekili Ataş, şu ifadeleri kullandı: 2018 yılından beri giderek derinleşen ekonomik kriz, enflasyon, yeni getirilen vergiler, zamlar, hayat pahalılığı, alım gücünün azalması ve pandemi kısıtlamaları karşısında vatandaş geçinemez hâle gelmiştir. Yoksulluk her geçen gün artmaktadır. Geçinemeyen vatandaş kredi üstüne kredi kullanmakta, kredi kartlarına mahkûm olmaktadır. Borcunu borçla kapatarak hayatını idame ettirmeye çalışan milyonlarca vatandaşımız bulunmaktadır. İşsizliğin tavan yaptığı, esnafın kepenk indirdiği, halkın yüzde 64’ünün borçlu olduğu, yüzde 90’ınından borcunu ödemekte zorlandığı göz önüne alındığında durumun vahameti daha net görülmektedir. Tüm bunlar karşısında iktidar milletvekili, ‘Vatandaş kuru ekmek yiyorsa aç değildir.’ demektedir. Hükümet üç maymunu oynasa da gelinen noktada açlık sınırı 2.257 lira, yoksulluk sınırı 7.353 lira, asgari ücret isi 2.825 liradır yani iktidar sahipleri saraylarda yaşam sürerken, yandaşlar ihalelerle ihya edilirken milyonlarca asgari ücretli açlık sınırında yaşam savaşı vermektedir. İktidar ekonomik krizin yükünü vatandaşın sırtından alacak önlemler yerine her geçen gün artan vergilerle şatafatını, lüksünü, israfını vatandaşın sırtına yüklemektedir. Bu düzen böyle gitmez, vatandaşa bu kadar yüklenilmez.

ATAŞ, YUKARIBORANDERE’Yİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Diğer yandan Ataş, Pınarbaşı ilçesi Yukarıborandere’de köylünün mera komisyonu tarafından kesilen cezalar nedeniyle mağdur edildiğini de ifade ederek, sorunun çözümü için çağrı yaptı. “Seçimlerde iktidarın en çok oy aldığı bu köylerde yaşayan çiftçiler mağdur olmuştur” diyen Ataş, “Çiftçilerimizin kullandıkları alanlara kesilen bu cezalar kabul edilemez” dedi.

UYGULAMANIN DURDURULMASI İÇİN YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM

İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Seçim bölgem Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Yukarıborandere, Hanyeri ve Kütüklü köylerindeki hemşehrilerim yaşadıkları mağduriyet nedeniyle köylerini satılığa çıkarmışlardır. Ekonomik kriz ve pandemi şartlarına rağmen büyük zorluklar altında toprağını işleyen, alın teri ile çalışıp rızkını topraktan çıkaran çiftçilerimiz Mera Komisyonu tarafından kesilen cezalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Baba toprağı olarak bildikleri, elli yıldır ekip biçtikleri tarım arazilerinin mera alanı içerisinde olmasından dolayı çiftçilerimize 2 milyon TL civarında para cezası kesilmiştir. Çiftçilerimizin kullandıkları alanlara kesilen bu cezalar kabul edilemez. Seçimlerde iktidarın en çok oy aldığı bu köylerde yaşayan çiftçiler mağdur olmuştur, kesilen bu cezaları ödeme güçleri de yoktur. Bu cezaların tekrar gözden geçirilerek affedilmesi ve uygulamanın durdurulması için yetkilileri göreve çağırıyorum.

Yorumlar (0)