İYİ Parti'den Bursa'da Bakan Koca’ya kınama

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın açıklamasına sadece haber ajansları ile TRT’nin alınıp, Bursa basınına ambargo konulmasını şiddetle kınadı. Türkoğlu, “Bu resmen bir dikta uygulamasıdır” dedi.

Vekil Haberleri 23.10.2020, 16:28
İYİ Parti'den Bursa'da Bakan Koca’ya kınama

Basının büyük bir bölümünü yok saymanın, halktan gizlenen çok şey olduğu anlamına geldiğine değinen Türkoğlu şunları söyledi:

“Bursa’da gezi ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın basın toplantısına, sadece A.A, İHA, DHA ve TRT temsilcilerinin alınmış olması manidardır. Milletin hangi gerçekleri bilmesinden korkuyorsunuz? Gizlemek istediğiniz nedir? Unutmayın ki, gerçeklerin mutlaka ortaya çıkma gibi bir huyu vardır. Medya anlamında Türkiye’de öncü gelişmelere sahip olan ve güçlü bir basın yapısıyla yerel medyanın her zaman lokomotifi kabul edilen Bursa medyasına reva görülen bu uygulama kabul edilemez. Bu kentin gerçek anlamda gözü, kulağı, sesi ve nefesi yerel basındır. Bu uygulama tek sesli basın yaratma, medyada resmi bir tekel oluşturma anlamına gelir ve resmen bir dikta uygulamasıdır. Sayın Bakan Koca’nın da bu karara rıza göstermesi çok büyük talihsizliktir. İYİ Parti olarak çifte standardı şiddetle kınıyor, basına uygulanan ve doğrudan sansür anlamına gelen bu antidemokratik tavrı protesto ediyoruz.”  

Yorumlar (0)