banner773

İYİ PARTİ BAŞBUĞ’A YAPILAN AYIBI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Türk dünyasının unutulmaz lideri, büyük Türk milliyetçisi, siyaset ve dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş’in Lefkoşa’da doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı evin restorasyonu Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafındangerçekleştirilmiş ve müzeye dönüştürülmüştü. Türkeş Müzesi’nin açılışı da 21 Temmuz 2019 tarihinde yapıldı

Vekil Haberleri 27.09.2019, 13:18
İYİ PARTİ BAŞBUĞ’A YAPILAN AYIBI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

Türk dünyasının unutulmaz lideri, büyük Türk milliyetçisi, siyaset ve dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş’in Lefkoşa’da doğduğu ve 8 yaşına kadar yaşadığı evin restorasyonu Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) tarafındangerçekleştirilmiş ve müzeye dönüştürülmüştü. Türkeş Müzesi’nin açılışı da 21 Temmuz 2019 tarihinde yapıldı.

GÖREVLİ ATANMAYAN MÜZE KAPALI DURUMDA

Bu gelişmelere ragmen 2 ay öncetörenleaçılanmüzeyeherhangibirgörevliatanmadığıvemüzenin ne yazıkkikapalıtutulduğuortayaçıktı.

BaşbuğAlparslanTürkeş’eyapılanayıbı TBMM gündeminetaşıyan İYİ Parti, KültürveTurizmBakanı’ndankonuylailgilibilgiistedi.

NİYE AÇTINIZ NİYE KAPATTINIZ?

İYİ Parti Ankara Milletvekiliİbrahim HalilOral, BakanErsoy’unyanıtlamasıisteğiyle TBMM Başkanlığı’nagönderdiğisoruönergesinde;“Türkdünyasınınunutulmazlideri, büyükTürkmilliyetçisi, siyasetvedavaadamıBaşbuğAlparslanTürkeş 25 Kasım 1917 tarihinde, bugünKuzeyKıbrısTürkCumhuriyetisınırlarıiçindeolanLefkoşaşehrininHaydarpaşamahallesiKirlizadesokağındabulunan 13 numaralıevdedoğmuştur. 8 yaşınakadarbuevdeyaşadığıbilinmektedir. BaşbuğTürkeş'inçocuklukyıllarınıngeçtiğibuevuzunyıllarboyuncaharapbirhaldekalmış,yıkılmayayüztutmuştur.” diyeyazdı.

“Akabindeyapılanbirçalışmaylabuev,CumhurbaşkanlığıhimayelerindeTürkİşbirliğiveKalkınmaAjansı (TİKA) tarafından restore edilmişvebirmüzeyedönüştürülmüştür. Müze'ninaçılışı da hem Türkiye hem de KKTC tarafındanüstdüzeykatılımlarlayapılmıştır. Lefkoşa'nınSurlariçibölgesinde de pekçokyeremüzeyigösterentabelaveyönlendirmeişaretleriasılmıştır.” diyen Oral, bütünbugelişmelererağmen; 21 Temmuz 2019 tarihindeaçılanmüzeyesonrasındagidenvatandaşlarımızdanmüzeninkapalıtutulduğuvemüzeyeherhangibirgörevliatanmadığıbilgisininalındığınayerverdi.

İşte İYİParti’li Oral’ın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği sorular:

1.KKTC Lefkoşa’da bulunan Alparslan Türkeş Müzesi’nin yönetimi kime aittir? Müzeyi açık tutması ya da bir görevli ataması gereken kurum hangi kurumdur?

2.Alparslan Türkeş Müzesi’nin bakımlarının yapılması ve açık tutulması noktasında gerekli bütçe TİKA kaynaklarından mı sağlanacaktır? Eğer değilse Müze’nin ihtiyaçlarını hangi kurum karşılayacaktır?

3.Alparslan Türkeş Müzesi neden açılış töreninin akabinde kapatılmış ve ziyaretçiye açılmamıştır

Yorumlar (0)