banner773

İşte AKP'nin 2 Haziran planı

CHP'li Yarkadaş, AKP'nin sürece ilişkin yaptığı planı açıkladı; YSK üyelerini uyardı.

Vekil Haberleri 08.04.2019, 11:36 08.04.2019, 11:36
İşte AKP'nin 2 Haziran planı

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP seçimin tekrarlanması halinde küskün seçmeninin sandığa geleceğini düşünüyor" dedi.

 

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, oy sayımı yapılan Kadıköy İlçe Seçim Kurulu önünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Sandıkta kazandığımızı masada kaybetmeyiz" diyen Yarkadaş, AKP yönetimine de "Türkiye'ye vakit ve enerji kaybettiriyorsunuz" tepkisini gösterdi. 

 

İŞTE O PLAN!

 

CHP'li Yarkadaş, yaptığı açıklamada AKP'nin 2 Haziran planının detaylarını anlatırken YSK'ya ise şu çağrıda bulundu:

 

AKP'nin yaptığı simülasyonlara göre, CHP'li Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimini 14 BİN OY FARKLA kazanıyor. Ellerindeki tüm veriler bunu gösteriyor. Ancak seçim sonucunu tanımak ve kabullenmek istemiyorlar. Bu yüzden seçimin tekrarlanması için birkaç aşamalı bir plan yaptılar. 

 

AKP, şu sıra, İstanbul'daki tüm oyları yeniden saydırarak 14 BİNLİK farkı yeni sayımda kapatmaya çalışacak. Ancak tüm simülasyonlar tüm sandıklar yeniden sayılsa bile farkın 14 binin altına düşmeyeceğini gösteriyor. İşte bu aşamada YSK'yı devreye sokma planı var. Hesap şu: 

 

Önceki gün TV'de de anlattım: AKP, YSK'ya gidecek ve "Sayımlardan sağlıklı sonuç alınmıyor, 16 milyonluk şehir, 14 bin farkla yönetilemez, seçimler tekrarlansın" diyecek. Bunun için gün de hazır: 2 Haziran 2019... AKP, şansını bir kez de seçimi tekrarlatarak denemek istiyor. 

 

"BU KEZ GELİRLER..."

 

AKP kurmayları şöyle düşünüyor: "Tekrar yapılacak olan seçimde, 31 Mart'ta sandığa gelmeyen AKP'liler, belediyenin kaybedildiğini gördükleri için motive olacak ve 2 Haziran'da gelecek. Ve böylece seçimi kazanacağız." Şu an tek motivasyon bu. O yüzden sürekli sayım istiyorlar! 

 

AKP, başta da ifade ettiğim üzere "16 milyonluk şehir, 14 BİN OY FARKLA YÖNETİLEMEZ" argümanını öne çıkaracak. Çünkü bula bula bu söylemi bulabildiler... Oysa ortakları Bahçeli, seçim sonrası "Tek bir oy fazla alan yönetir" demişti. Tabii AKP'nin şu an bunu duyacak hali yok... 

 

ÇILGIN PLANLAR

 

Zira yenilgi yüzünden ne yapacaklarını şaşırmış durumdular... Öyle çılgın planlar konuşuluyor ki; duysanız "Yok canım daha neler" dersiniz. Neyse; bu süreç belli ki; YSK'nın önüne gidecek ve YSK büyük bir dayatmayla karşı karşıya kalacak. Dünkü Ankara toplantısı bunu gösterdi. 

 

Ankara'daki tüm oyların yeniden saydırtılması kararının çıkması için YSK adeta ablukaya alındı. YSK, bu hukuksuz dayatmaya yasaları örnek göstererek "Hayır" dedi. Keşke sürecin en başından beri "Hayır" demeyi başarabilseler ve yetkilerini de aşarak o kararları vermeselerdi. 

 

YSK'YA ÇAĞRI VE UYARI

 

Şimdi YSK'nın önüne tarihsel bir sorumluluk geliyor: Ya dayatmalara boyun eğip hukuksuz kararlar alacak, ya da meslek namuslarına uygun davranıp tüm baskılara göğüs gererek milletin tercihine saygı duyulmasını sağlayacaklar. YSK üyelerine bir yurttaş olarak sesleniyorum: 

 

Sayın üyeler; AKP'nin keyfi, hukuksuz, yasalara ve anayasaya aykırı taleplerindeki BOYUN EĞMEYİN, HUKUKU SİYASETE KURBAN ETMEYİN... Omuzunuzda bu ülkenin geleceğinin yükü var! Hukuksuzluğu meşru gösterecek her karar, Türkiye'mizin geleceğinin karartılmasına yol açar! 

 

"SİZ PATRON DEĞİLSİNİZ"

 

YSK'nın sayın üyeleri; Siz seçimin PATRONU DEĞİL; millet iradesinin tecellisinin resmî onay makamısınız... Sizin göreviniz iktidara kazandırmak değil, halkın iradesinin ortaya koyduğu tabloyu onaylamaktır. Halk sandıkta kararını vermiştir; sandığı AKP'ye kırdırmayın...

Yorumlar (0)