İSMAİL ATAKAN ÜNVER'İN "CHP'NİN 96'NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ" MESAJI

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 08.09.2019, 13:54
İSMAİL ATAKAN ÜNVER'İN "CHP'NİN 96'NCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜ" MESAJI

CHP’nin, 96’ncı kuruluş yılında da ulus devletin ve Atatürk Cumhuriyetinin yıkılmaz kalesi olarak dimdik ayakta olduğunu söyleyen Ünver mesajında; “Cumhuriyet’in temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi bugün 96 yaşında. Gururluyuz, mutluyuz ve heyecanlıyız.” ifadelerine yer verdi.

Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver’in mesajı şu şekilde: “Parlamenter sisteme geçişin ilk adımı ve demokrasimizin vazgeçilmezi olan Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana her zaman gelişmenin, çağdaşlığın, Atatürk'ün gösterdiği hedeflerin, ilke ve inkılaplarının savunucusu olmuştur. Kuruluşu Kuvayi Milliye'ye ve Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Derneklerine dayanan, Mustafa Kemal Atatürk’ün benim iki büyük eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in ve temel ilkelerinin en sadık koruyucusu ve savunucusu olarak, geçmişte olduğu gibi günümüzde de çağdaşlaşmanın vazgeçilmez adresidir. 96 yıl önce yüreklerde duyulan bağımsızlık aşkı, yüce bir milletin istiklal ve kurtuluş feryadıyla şekillenen Cumhuriyet ülküsü, ilk günkü heyecanı ve kararlılığıyla Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bugün de yaşamaya devam etmektedir.

Bağımsızlık ateşinin simgesi olan Cumhuriyet Halk Partisi, dün olduğu gibi bugün de kurucu ilkelerine sadakatle Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine emanet ettiği değerlere, laik, aydınlık, çağdaş ve müreffeh bir Türkiye mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ve Cumhuriyet ilkeleri ışığında insan haklarının, hukuk devletinin ve demokrasinin filizlendiği çınar olarak sürdürdüğü ezeli ve ebedi mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir, edecektir. CHP çatısı, Cumhuriyet ideali ve değerlerine sahip çıkan ve bu uğurda çalışan herkesin gönül rahatlığıyla ve cesaretle altına girdiği ve girebileceği bir büyük çatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü en içten duygularımla kutluyor ve başta İlk Genel Başkanımız ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve bu asırlık çınarın çatısı altında ülkemizin aydınlık günleri için emek verip ebediyete göçen herkesi saygı ve rahmetle anıyorum. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve onun nezdinde, bağımsızlık, cumhuriyet ve aydınlanma bayrağını onurla taşıyan önceki Genel Başkanlarımıza ve partimiz çatısı altında bu mücadeleyi sürdüren Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunuyor, esenlikler diliyorum. Çağdaş ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96’ncı yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Yorumlar (0)