banner773

İSMAİL ATAKAN ÜNVER'İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 14:12
İSMAİL ATAKAN ÜNVER'İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Ünver, yayımladığı mesajda: “23 Nisan 1920, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu ile egemenliğin kayıtsız şartsız millete teslim edildiği ve Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği milli bayramdır. Bu özel gün, Türk milletinin iradesinin ebediyen yüce meclis çatısı altında temsil edileceğini, bu iradenin başka hiçbir kişiye, gruba veya oluşuma teslim edilemeyeceğini simgeler.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan için; “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.” demiştir. Atatürk’ün çocuklara adadığı bu anlamlı gün, yine çocuklarımızın yarınlara umutla tutunması, azim ve kararlılık ile Atatürk devrimlerinden, aklın ve bilimin ışığından hiçbir zaman ayrılmaması ile mevcudiyetini koruyacak, geleceğe ışık saçacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle yarının teminatı olan çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarım.” dedi.

Yorumlar (0)