banner758

İnfaz ve Koruma Memurlarına müjdeli haber

CHP’li Sertel, İnfaz ve Koruma Memurları için kanun teklifi verdi

Vekil Haberleri 16.10.2018, 11:00 16.10.2018, 11:00
İnfaz ve Koruma Memurlarına müjdeli haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilmeyen İnfaz Koruma Memurları için kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı’nca esas komisyon olarak Plan ve Bütçe’ye tali komisyon olarak da Adalet komisyonuna havale edilen kanun teklifinin yasalaşması halinde, büro memurları, araştırmacılar, uzmanlar gibi Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na sokulan 50 bine yakın infaz ve koruma memuru, Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfına dahil edilecek.

İnfaz ve koruma memurlarının tehlikeli ve zorlukları bilinen önemli bir görev üstlendiklerini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Cezaevlerinin emniyetini sağlayan ve riskli bir görev üstlenen infaz koruma memurları, üstlendikleri göreve paralel olarak sosyal ve özlük haklarından mahrum bırakılmamalı, Emniyet Hizmetleri Sınıfı’na alınmalıdır” dedi.

 

“HAKLARI İADE EDİLSİN”

İtfaiyecilerin de benzer bir durumda olduğunu hatırlatan ve iki dönemdir onlar için de kanun teklifi verdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, şunları söyledi:

“Riskli ve tehlikeli meslekler arasında görülen itfaiyecilik, ülkemizde bir meslek olarak kabul edilmiyor. İtfaiyeciler de tıpkı infaz koruma memurları gibi büro memurlarının, masa başı iş yapanların dahil olduğu Genel İdari Hizmetleri sınıfında görev yapmak durumunda bırakılıyor. Her iki meslek de tehlikeli meslekler arasındadır. Bu nedenle bu arkadaşlarımıza hakları bir an önce verilmelidir. İnfaz ve koruma memurları, kolluk kuvvetlerine benzer bir görev üstlenmelerine rağmen Genel İdari Hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı sosyal ve özlük hakları yönünden büyük kayıp yaşıyorlar. Önceki süreçte lojman hakları, işe gidiş gelişlerinde servis imkanları vardı ancak şimdi bu imkanlar da ellerinden alındı. Vardiya sistemiyle zor şartlar altında tehlikeli bir görev yapan bu arkadaşlarımıza kaybettikleri ve hak ettikleri bütün hakları yeniden verilmelidir. İnfaz koruma memurlarının, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 36. Maddesi içinde sayılan Genel İdari Hizmetler Sınıfı kapsamına sığmadığı ortadadır. Ayrıca, infaz koruma memurlarının büro memurları gibi genel idari hizmetler sınıfında yer alması anayasamızın temel ilkelerinden olan “ölçülülük” ilkesine de aykırıdır. Sayıları 50 bini bulan infaz ve koruma memurları Emniyet Hizmetleri sınıfına dahil edilerek, 3600 ek gösterge başta olmak üzere tüm sosyal ve özlük haklarına kavuşmalıdır. Teklifi biz vermiş olalım, müjdeyi de iktidar partisi versin. Yeterki bu arkadaşlarımızın sorunları çözülsün, talepleri yerine getirilsin.”

Yorumlar (0)