İlhami Özcan Aygun:Soğan ve patatesin yüzüne bakan yok

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çorlu Hali’ni gezerek, soğan ve patates üreticileri ile biraraya geldi.

Vekil Haberleri 19.09.2019, 11:45
İlhami Özcan Aygun:Soğan ve patatesin yüzüne bakan yok

Geçen yılın zam şampiyonu soğanın bu yıl markette fiyatı en çok düşen tarım ürünü olduğunu kaydeden Aygun, “Geçen sene stokçuluk ve soygunculuk ile suçlanan, terörist ilan edilen patates ve soğan üreticisi bu yıl kaderine terk edildi! Tarlada soğanın kilosu 35-50 kuruşa kadar düştü! Üreticinin ektiğine değmiyor! Bu yıl kimse patates ve soğanın yüzüne bakmıyor. Soğan, geçen yıla göre markette yüzde 27.40 değer kaybetti!” dedi.

Aygun, Çorlu Hali’ni gezdi. Geçen yıl karaborsaya düştüğü için patates ve soğan üreticisine çok kötü muamele yapıldığını, depolara baskın yapıldığını anımsatan Aygun, “Bu yıl üretim bol, ancak şimdi de soğan ve patatesin yüzüne bakan yok. Markette fiyatı en çok düşen ürün, kuru soğan oldu” dedi.

KİM SUÇLU?

Kuru soğanın tarlada satış fiyatının 35-50 kuruşa düştüğünü anlatan Aygun, üreticiye kulak verilmesini istedi. Soğanın depolarda saklanmadan korunamayacağını anlatan Aygun, “Soğan bir anda tüketilmez. Çiftçinin soğuk hava depoları var. Trakya’da bizim mor acı soğanımız depolarda stoklanır. Bu stoklamayı ‘soğan mafyası, patates mafyası, stokçu, terörist’ diye suçlamışlardı. Şimdi de üretici zararda! Kim suçlu? Bu zararı kim tazmin edecek” diye sordu.

Haldeki üretici ve tüccarlar; “Soğan depolanmadan muhafaza edilmez. Yoksa vatandaş kışın ne yiyecek?” diye feryat ettiler.

Yorumlar (0)